Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Futsalisté se poperou o čtvrtfinále se Španělskem

Antverpy - Do přímého souboje o čtvrtfinále nastoupí čeští futsaloví reprezentanti a před sebou budou mít mimořádně těžkou úlohu. Proti Španělsku musejí alespoň bodovat, přičemž to se jim doteď ještě nikdy nepodařilo. Španělé přitom vyhráli poslední čtyři evropské šampionáty. Z utkání vám nabídneme on-line textový přenos.

Soupeři jsou na tom před závěrečným zápasem skupiny D stejně, oba na úvod remizovali s Chorvatskem 3:3. Češi v pátečním utkání přišli o výhru až v předposlední minutě. Svěřence Tomáše Neumanna posune do play-off výhra, ale za jistých podmínek jim stačí i nerozhodný výsledek.

Při remíze se Španělskem 1:1 a 2:2 by se kopaly pokutové kopy, při remíze 3:3 by o dvou čtvrtfinalistech rozhodl žebříček fair play. V něm je s šesti žlutými kartami nejhorší Chorvatsko, ČR má zatím dvě karty a Španělsko žádnou. Při remíze 4:4 a vyšší by postoupil český tým společně s obhájcem titulu.

"Určitě budou v tom zápase favorité, ale když předvedeme takový bojovný výkon jako ve druhém poločase s Chorvatskem a budeme makat jeden za druhého, tak bychom mohli uhrát dobrý výsledek," řekl reprezentant David Cupák. "Chorvati s nimi byli schopni uhrát 3:3, tak i my budeme věřit do poslední chvíle. Proč by se nestal zázrak? Třeba můžeme poslat Španěly domů," doplnil další útočník Michal Belej.

Španělsko na předchozích osmi Eurech bralo šestkrát zlato, jednou stříbro a jednou bronz. S českým týmem se střetlo od roku 1992 dvanáctkrát a pokaždé vyhrálo. Poslední souboj v semifinále ME 2010 skončil debaklem 1:8.

"Nikdy jsme je neporazili, ani jim nevzali bod. Ale proč jim ho nevzít tady nebo se o to nepokusit? Naděje umírá poslední a my se samozřejmě budeme rvát do poslední vteřiny," uvedl trenér Neumann. Jeho mužstvo nechce dopustit, aby stejně jako před dvěma lety v Chorvatsku skončilo už v základní fázi evropského šampionátu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články