Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Chrudim vs. futsalová elita. Final Four nikdy nebylo blíž

Pardubice – Vyjde sedmý pokus? Futsalisté Chrudimi v předchozích šesti letech vždy ve Futsal Cupu prošli do elitní skupiny, ale postup do Final Four jim uniká. Tentokrát mají jedinečnou šanci, obrovskou výhodou může být domácí prostředí v Pardubicích. V cestě turnajem, který je obdobou fotbalové Ligy mistrů, jim však stojí šampion z ročníku 2011/12 Barcelona. Přímé přenosy ze zápasů Chrudimi nabídne ČT sport a náš web. První startuje dnes v 18:00.

Futsalisté Chrudimi
zdroj: ČT sport autor: Michal Pavlík

Chrudim je s devíti mistrovskými tituly jasnou českou jedničkou a patří i mezi evropskou špičku. "Věřím, že tentokrát jsme připraveni a že se o vysněný postup popereme," řekl prezident klubu František Tichý.

Padne divácký rekord?

Klíčem by mělo být domácí prostředí pardubické ČEZ Areny. Chrudimští věří, že podpora fanoušků pro ně bude potřebnou vzpruhou. Dokonce doufají, že sobotní souboj s Barcelonou by mohl vytvořit nový divácký rekord na futsale v České republice. Dosavadním maximem je 7 352 fanoušků na utkání mistrovství Evropy 2005 v Ostravě, ve kterém česká reprezentace podlehla Rusku 1:4. Na Chrudim přišlo nejvíce pět tisíc fanoušků také v roce 2005 právě v Pardubicích při utkání s Dynamem Moskva.

Vysoká návštěva by měla být především proti Barceloně, se kterou se chce Chrudim poprat o postup. K tomu potřebuje zvládnout předchozí dva souboje s rumunským Targu Mures a Lokomotivem Charkov.

"Všichni mluví o Barceloně, ale abychom se proti ní v poslední hrací den postavili s možností postoupit, musíme dobře zvládnout obě předchozí utkání," řekl španělský trenér Chrudimi Daniel Ibaněs. "Je to velmi těžká skupina. Lokomotiv dokázal vyřadit ve skupině silný italský tým Marcu, Targu Mures zas v minulé sezoně vyhrálo v Chrudimi. A Barcelona je pojem sám o sobě," dodal.

Všichni jsou fit

Chrudim se s Barcelonou utkala už před dvěma roky a prohrála jasně 0:6. Tehdy španělský klub hned při své premiéře v soutěži slavil celkový triumf. V minulé sezoně Barcelona vybojovala třetí místo. Celkem má ve Futsal Cupu bilanci 11 výher, jedné remízy a jedné porážky s celkovým skóre 85:13, což je průměr 6,5 gólu na zápas.

Hráči Chrudimi si na favorita věří. "Důležité je, že jsme v plné síle a zdraví. Uzdravil se i Michal Mareš, čímž se zvedne i výkon Romana Mareše. Bráchové jsou na sebe zvyklí. To nám pomůže. Připraveni jsme dobře, tak chceme ukázat, co v nás je," řekl kapitán Tomáš Meller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články