Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Premiérové futsalové derby pražských "S" ovládla Sparta

Praha - Poprvé v historii se v nejvyšší soutěži střetli futsalisté Sparty a Slavie. Pro Spartu to navíc byla premiéra mezi elitou. Před téměř pěti stovkami fanoušků se do vedení dostala zásluhou Filingera Slavia, ale Sparta ještě v prvním poločase vývoj třemi góly otočila. Domácí následně vedli už 6:2, červenobílí sice dokázali dvěma góly zápas zdramatizovat, ale k vyrovnání měli dalelo. Sparťanský nováček tak mohl v prvním utkání slavit výhru 6:4, navíc nad odvěkým sportovním rivalem.

Sparťanský celek se dal dohromady teprve před touto sezonou, tak se oba týmy v úvodu utkání "oťukávaly" a zkoušely, co mohou jeden od druhého očekávat. Zatímco Slavia vyčkávala, Sparta se snažila kombinovat. Utkání nastartovala až v 11. minutě branka obránce sešívaných Davida Filingera, který se trefil z brejku ukázkově o tyč. Jenže Sparta přišla záhy s obratem. Semerád vybojoval míč pro Vodeckého, který pohotově vyrovnal, a slávisté jako by se nemohli probrat. Sparta šla rázem do trháku 3:1 po trefách Stejskala a kapitána Dlouhého.

Do utkání se tým z Edenu vrátil dvě minuty po přestávce, kdy na 2:3 snížil po individuální akci Matějky mladíček Eisenreich. Jenže Sparta v rozmezí šesti minut přidala další tři branky. Na 4:2 zvyšoval po dlouhém nákopu Formánka Semerád, který zužitkoval svou výšku. Další dvě branky vstřelil exslávista Holeček, který si tak okamžitě získal sparťanský kotel. Jednou mu přes celé hřiště přihrál brankář Vozár, podruhé sparťanský forvard ukázkově zakončil přihrávku lobem od Vodeckého.

Aleš Štorc, trenér Sparty: "Zápas byl vypjatý, hrálo se nahoru a dolů. Prostě derby se vším všudy. Divácká kulisa byla velmi dobrá. Na úvod jsme si sice přáli trochu klidnější zápas, protože to byl náš vůbec první zápas v historii. Na jednu stranu je pěkné, že jsme mohli hrát hned derby, které bylo vyhecované a mělo atmosféru. Vítězství v takovém střetnutí je cenné, byť jsme inkasovali čtyři góly, tak jsme jich mohli dát ještě mnohem víc a rozdíl mohl být vyšší."

Jiří Baborák, trenér Slavie: "Kdybychom byli horším mančaftem, tak porážku zkousnu, ale těch vlivů, které zapříčinily naši prohru, bylo víc. Bohužel nám utekl prostředek prvního poločasu, kdy nám Sparta odskočila na 3:1. Prohráli jsme asi tři souboje a domácí míč protlačili do brány. Byly to takové haluze."

Sparta však dovolila v závěru zápasu Slavii snížit. Brzy se vyfaulovala a Filinger vstřelil z penalty svůj druhý gól v zápase. Ve 34. minutě navíc další gól přidal Matějka, který si naběhl na Olivův rohový kop – 4:6. Pak se situace obrátila a dvě penalty kopala Sparta. Holeček ani Formánek je však neproměnili.

"Měli jsme dva fauly, bylo to pět dva pro Spartu. Pak to bylo dva šest a najednou z ničeho nic byla bilance vyrovnaná 6:6 na fauly. Vůbec nevím, jakým způsobem nám rozhodčí napočítali fauly. Na nás se kopaly dvě desítky a na soupeře nic. Ovšem beru v potaz, že jsme předtím neproměnili tři trestné kopy z hranice vápna," divil se slávistický trenér Baborák. První derby tak ovládli sparťané poměrem 6:4. "I když jsme nesehraní, tak naše hra má nějakou tvář. Věřím, že ji ještě vylepšíme," dodal sparťanský kouč Aleš Štorc.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články