Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští futsalisté chtějí po 11 letech konečně porazit Itálii

Praha - České futsalisty čeká v úterý a ve středu velká zkouška. V přípravě na kvalifikaci mistrovství Evropy se střetnou s bronzovými medailisty z nedávného světového šampionátu Italy, které už 11 let neporazili. Bilanci by měl pomoci vylepšit i návrat bratrů Romana a Michala Marešových do národního týmu. 

Češi dosud s Itálií sehráli 23 zápasů, z nich vyhráli jen dva a oba v přípravě v letech 1993 a 2002. Pětkrát se jim povedlo s favoritem remizovat, přičemž nejcennější je výsledek 3:3 z ME 2010. I tentokrát budou Italové favority, přestože jim budou chybět některé zkušené opory včetně Saada Assise nebo brankáře Stefana Mammarelly. Přijede však hned osm Italů z úspěšného MS včetně druhého nejlepšího kanonýra turnaje Rodolfa Fortina.

Český trenér Tomáš Neumann se pokusil složit co možná nejsilnější kádr a povolal i bratry Marešovy, kteří loni ukončili reprezentační kariéry, ale rozhodli se vrátit. Oproti sestavě z MS udělal Neumann čtyři změny. Chybějí Marek Kopecký, Michal Kovacs, Jiří Novotný a Jan Janovský, který se omluvil z pracovních důvodů. Vedle Marešů chce Neumann vyzkoušet Petra Olivu a šanci chtěl dát také Marcelu Rodkovi, který se ale omluvil; zahraje si tak Michal Holý z Bohemians 1905.

Pro český tým půjde o přípravu na březnovou kvalifikaci ME. "Obě utkání nám ukážou aktuální formu hráčů. Takto silný soupeř prověří i morální vlastnosti - bez bojovnosti na hranici sebeobětování se proti Itálii hrát nedá," řekl předseda Komise futsalu FAČR Otakar Mestek. "Věřím, že nám to pomůže k tomu, abychom v těžké kvalifikační skupině v Holandsku uspěli a postoupili na desátý vrcholný šampionát v řadě," dodal.

První zápas se odehraje v úterý v Chrudimi od 19:00, záznam odvysílá o den později ČT sport. Ve středu 9. ledna je na programu odveta, která se uskuteční v Městské sportovní hale v Kladně od 18:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články