Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi boj o postup do osmifinále odkládají, Egyptu podlehli 2:7

Bangkok - Čeští futsalisté ve svém druhém utkání na mistrovství světa v Thajsku prohráli s Egyptem 2:7 a zkomplikovali si boj o postup. K jistotě účasti v osmifinále potřebují v závěrečném utkání porazit favorita skupiny Srbsko. Postoupit by teoreticky mohli i v případě těsné porážky jako jeden ze čtyř týmů na třetích místech.

Futsal
zdroj: Getty Images

Češi začali vysunutým presinkem a brzy se ujali vedení. Rešetár našel střílenou přihrávkou Slováčka a ten do odkryté branky vstřelil svůj první reprezentační gól.

Jenže pak se čeští hráči zbytečně zatáhli a Egypt si vytvořil převahu. Vyrovnání přišlo po brejku, kdy si egyptský kanonýr Samasrí narazil míč se spoluhráčem a obstřelil gólmana Gerčáka. Soupeř potom nastřelil tyč a Gerčák chytil samostatný útok. Paradoxně v době, kdy se Češi znovu dostávali do hry, přišel druhý egyptský zásah, o který se z dorážky postaral Búgí.

Klíčový moment přišel v úvodu druhé půle, kdy si na dlouhý výhoz brankáře naběhl Júsrí a poslal Egypt do dvoubrankového vedení. Nejlepšímu českému hráči Rešetárovi se sice povedlo snížit, ale Samasrí po dalším brejku definitivně rozhodl.

Trenér Tomáš Neumann:

"Samozřejmě se mi to hodnotí těžce, protože 30 minut to byla vyrovnaná partie a věřil jsem ve zdárný konec. Zradila nás koncovka a posledních 10 minut byl totální kolaps, který u národního týmu nepamatuji. Musíme se teď soustředit na duel se Srbskem, ve kterém nutně potřebujeme alespoň bod a uděláme pro to všechno."

Češi ještě sáhli ke hře bez brankáře, ale soupeř jejich snahu utnul gólem přes celé hřiště do prázdné branky. V závěru dokonal hattrick Samasrí a sedmý zásah přidal Mizo. Češi sice měli ve druhé půli převahu, ale dostali lekci z produktivity.

Egypt - Česká republika 7:2 (2:1)

Branky: 11., 31. a 38. Samasrí, 19. Búgí, 22. Júsrí, 34. Nader, 59. Mizo - 5. Slováček, 26. Rešetár. ŽK: Darwiš, Samasrí, Bougy - Rešetár.

Sestava ČR: Gerčák - Janovský, Sláma, Belej, Frič - Slováček, Seidler, Rešetár, Kopecký - Žďánský, Koudelka, Cupák, Kovács, Novotný. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články