Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Startuje futsalové MS. Češi se chtějí blýsknout

Bangkok - V Thajsku startuje sedmé mistrovství světa ve futsalu. Potřetí za sebou se ho účastní i česká reprezentace, která pod vedením Tomáše Neumanna chce navázat minimálně na rok 2004. Tehdy postoupila ze základní skupiny. Hlavními favority na titul jsou Brazilci, kteří vyhráli čtyři z předchozích šesti šampionátů. Češi se ve skupině E utkají s Kuvajtem, Egyptem a Srbskem. Do osmifinále pak postoupí dva nejlepší celky plus čtyři ze šesti týmů na třetích místech. Finále je na programu 18. listopadu. Všechny české zápasy budou k vidění na ČT Sport.

Neumann věří, že jeho svěřenci první dva zápasy zvládnou a proti Srbsku už budou hrát o prvenství ve skupině. "Srbsko bude nejtěžší soupeř. Přál bych si, abychom proti němu už hráli jen o druhé a první místo, aby to nebylo utkání o postup." Jestli proběhne vyřazovací část v čerstvě dostavěné Bangkok Futsal Areně, je zatím ve hvězdách. Hala totiž zatím nesplnila podmínky bezpečnosti a FIFA ještě nedala povolení k odehrání zápasů.

Kouč Tomáš Neumann: "Naším cílem je postup ze skupiny. Jak Egypt, tak i Srbsko budou pro nás velmi těžkým soupeřem. Kuvajt je pro nás velkou neznámou, ale ani je nesmíme podcenit. Již delší dobu mají španělského trenéra a na jejich hře i fyzické výkonnosti je to samozřejmě znát."

S týmem vyrazil kouč do Bangkoku v neděli, v dějišti ještě odehrál přípravné utkání s Panamou. Výsledkem sice byla porážka 2:3, ale výkon českého týmu podle něj ovlivnilo náročné cestování a časový posun.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté odletěli na MS

Český tým se musí obejít bez dlouholetých opor Michala a Romana Marešových, trenér Neumann však věří, že i bez zkušených bratrů bude mít jeho tým velkou sílu a především hlad po úspěchu. "Jsem přesvědčen, že jsme vybrali ty nejlepší možné hráče."

Obhajovat titul přijedou Brazilci, kteří před čtyřmi roky dokázali ve finále porazit na pokutové kopy předchozí dvojnásobné šampiony Španěly. Znovu se budou moci spolehnout na nejlepšího hráče posledních dvou šampionátů Falcaa.

Program českého futsalového týmu na MS:3. listopadu 13:00 ČR - Kuvajt (ČT sport - záznam od 21:30)6. listopadu 15:00 Egypt - ČR (ČT sport)9. listopadu 13:00 ČR - Srbsko (ČT sport).

Evropští šampioni Španělé však budou chtít znovu získat titul na svou stranu. Pomoci jim může i to, že většina brazilského týmu hraje právě španělskou soutěž, oba týmy se tak dobře znají. Své slovo budou chtít na šampionátu říct i Rusové a Italové.

Složení skupin futsalového MS:Skupina A: Thajsko, Kostarika, Ukrajina, Paraguay.Skupina B: Maroko, Španělsko, Írán, Panama.Skupina C: Brazílie, Japonsko, Libye, Portugalsko.Skupina D: Argentina, Mexiko, Itálie, Austrálie. Skupina E: Egypt, Srbsko, ČR, Kuvajt. Skupina F: Rusko, Guatemala, Šalamounovy ostrovy, Kolumbie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články