Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vítkovický florbal slaví pohárový double, cennou trofej získali muži i ženy

Drama až do posledních vteřin nabídlo fanouškům v mostecké hale finále Českého poháru florbalistů i florbalistek. Mezi muži předčil ostravský tým po samostatných nájezdech Mladou Boleslav. Ženský souboj o prestižní vavřín režírovala slovenská reprezentantka Denisa Ferenčíková, která vstřelila Chodovu čtyři góly a výraznou měrou přispěla k vítězství 7:5.  

Florbalisté Vítkovic s trofejí pro vítěze Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Souček v nájezdech vynuloval mladoboleslavské kanonýry

Brankových hodů se 812 diváků v mostecké hale nedočkalo. Ve finále kralovali brankáři - mladoboleslavský Bauer a vítkovický Souček. Moravskoslezský tým se v úvodním dějství ubránil při Bestově vyloučení, navíc sám v 18. minutě po Řehořově faulu v přesilové hře čtyř proti třem udeřil. Střelou z levé strany otevřel skóre Rýpar.

Středočeši smazali ztrátu ve 28. minutě, kdy si vyběhl z pravé strany do středu hřiště Tomáš Chroust a přesnou ranou sebral Součkovi čistý štít. Další šance však oba gólmani pochytali a duel dospěl do prodloužení, během něhož pomohla Součkovi po Jelínkově střele tyč.

V nájezdech se následně prosadili jen vítkovičtí Jastřebský s Hájkem. Z mladoboleslavských hráčů měl nejblíže ke gólu ve třetí sérii Jelínek, ale jeho pokus se odrazil od horní tyče těsně před brankovou čáru. Ostravané proto oplatili soupeři porážku z loňského ročníku a navázali na úspěchy z let 2012 a 2016.

"Oba týmy perfektně bránily. Kluci skvěle blokovali. V prodloužení jsme nebyli moc na míčku a Boleslav měla navrch. Byla tam i tyčka od Honzy Jelínka, ale nakonec jsme to nějakým způsobem ubojovali. A nájezdy jsou pak loterie," prohlásil vítkovický brankář Lukáš Souček.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistů v Mostě:

Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky: 28. Tomáš Chroust - 18. Rýpar, rozhodující sam. nájezd Jastřembský. Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 812.

Ferenčíková sestřelila Chodov, Vítkovice podruhé v řadě opanovaly Český pohár

"Šla jsem do zápasu s tím, že ho chci jednoznačně vyhrát a pomoci týmu s atmosférou a povzbuzováním. Přece jen jsme tu měli mladší hráčky. Že jsem dala tolik gólů, je práce kompletní formace," řekla Ferenčíková.

Vstup do utkání vyšel lépe Chodovu. Po 88 vteřinách otevřela skóre při vyloučení Šupákové Tožičková a následně zvýšila pohotová Urbánková. Mezi 18. a 19. minutou vyrovnala během 43 sekund dvěma góly zmíněná Ferenčíková, ale Pražanky udeřily vteřinu před první přestávkou prostřednictvím Pláškové - 3:2.

Druhé dějství však patřilo Ostravankám. Ve 24. minutě dovršila hattrick Ferenčíková. "Má výbornou střelu. Nevím, co bych u těch gólů udělala jinak nebo lépe. Všechno to byly krásné góly k tyči. Někdy jsem na ně přes spoluhráčky ani neviděla," uvedla brankářka Chodova Kristýna Provázková. Těsně před odchodem do kabin navíc otočila stav Michaela Šponiarová.

Ve 43. minutě bylo po spolupráci Řepkové s Urbánkovou opět vyrovnáno, jenže hned za 18 sekund se radovaly Vítkovice zásluhou druhé trefy Michaely Šponiarové. Za čtyři minuty navíc zvýšila Husková. Poté zdramatizovala závěr finále Tožičková, ale 20 vteřin před koncem stanovila konečný výsledek střelou do prázdné branky Ferenčíková.

"Po úspěšném mistrovství světa jsme si se spoluhráčkami přenesly výbornou atmosféru i do týmu, kde se potvrzují i naše individuální výkony," uzavřela Ferenčíková, která pomohla na prosincovém světovém šampionátu v Bratislavě Slovensku k historickému pátému místu.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistek v Mostě:

Chodov - 1. SC Vítkovice 5:7 (3:2, 0:2, 2:3)

Branky: 2. a 53. Tožičková, 5. a 43. Urbánková, 20. Plášková - 18., 19., 24. a 60. Ferenčíková, 40. a 43. M. Šponiarová, 47. Husková. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 527.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články