Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jedlička dovedl Slovenky k historickému pátému místu na MS

Slovenské florbalistky zdolaly v utkání o páté místo na domácím mistrovství světa v Bratislavě Lotyšsko 6:4. Tým vedený českým trenérem Michalem Jedličkou o tři pozice překonal dosud nejlepší umístění v historii. Na minulém šampionátu v roce 2015 v Tampere jeho předchůdce a krajan Jaroslav Marks obsadil se Slovenkami osmou příčku.

Utkání Slovensko - Lotyšsko
zdroj: Flickr

Před 2378 diváky na Zimním stadionu Ondreje Nepely se na výhře nad Lotyšskem podílela jedním gólem i Paulína Hudáková, která ještě vylepšila historický rekord v počtu bodů na jednom šampionátu.

Devatenáctiletá hráčka FBC Ostrava v sedmi utkáních zaznamenala 27 bodů za 12 branek a 15 asistencí. Zaútočit na ni ještě může ve finále Švédka Emelie Wibronová, která má zatím z pěti duelů 25 bodů za 12 tref a 13 přihrávek.

"Jsem spokojený s celým týmem. Skvěle jsme se stmelili, holky jsou výborné. Šli jsme si za cílem a podařil se nám splnit. Samozřejmě mě furt trošku mrzí (čtvrtfinálový) zápas s Finkami (2:6), kdy jsme ve druhé třetině mohli přidat nějaký gól, ale to je jen kdyby," řekl Jedlička, který tým vedl s českými asistentkami Markétou Šteglovou a Karolínou Šatalíkovou.

Svou budoucnost bude teprve řešit. "Sednu si se svazem a řekneme si, co se povedlo a co ne. Jaké budou podmínky dále. Všechno je v jednání. Chuť mám, jsem s týmem hrozně spokojený. I se svazem. Co jsme si řekli, tak bylo splněno. Podmínky jsme měli dobré, chtějí na sobě pracovat a pro trenéra je radost pracovat s takovým kolektivem, který chce," uvedl Jedlička.

Spekuluje se o něm i jako o možném nástupci Miroslava Janovského, který po šampionátu končí u českých florbalistek. "Lehce jsme se bavili. Žádnou konkrétní nabídku ale nemám," řekl Jedlička.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články