Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Senzace byla v nedohlednu, Češky si po švédské lekci zahrají o bronz

Nejtěžší možnou překážku se českým florbalistkám překonat nepodařilo. V semifinále mistrovství světa nestačily tempu suverénního Švédska a prohrály 1:7. Severský soupeř, který opanoval předchozích pět šampionátů a také v Bratislavě prodlužuje rekordní vítěznou sérii, si o další titul zahraje s Finskem. Svěřenkyně kouče Miroslava Janovského nastoupí proti Švýcarsku v utkání o bronz. 

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

O vítězství nad českým týmem rozhodly Švédky už v první třetině, kterou vyhrály 4:0. Čtyřmi body za gól a tři asistence se na tom podílela útočnice Emelie Wibronová. Celkově 31. výhrou na světových šampionátech za sebou opět vylepšily vlastní rekord. Češky naopak prohrály po šestadvacáté z 27 vzájemných zápasů.

Národní tým nastoupil v brance s dvojkou Příleskou, jež dostala přednost před Christianovou, a kapituloval už po 97 vteřinách. Wibronová se pokusila zpoza branky zasunout balónek k levé tyči, česká gólmanka jej sice zastavila, ale podle finských rozhodčích Kirvese a Snellmana až za brankovou čárou. Střídačka v čele s Janovským po opakovaném záběru na kostce marně protestovala proti uznání trefy.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švédsko

Poté se hra opticky vyrovnala, ale ve třinácté minutě favoritky zvýšily. Příleská dva pokusy ještě vyrazila, nicméně na dorážku Bobergové už nestačila. Za 70 vteřin navíc zakončila po přihrávce Wibronové do prázdné branky Joelssonová a stejné hráčky si úspěšnou spolupráci zopakovaly i 53 sekund před první pauzou.

Předtím neuspěla v ojedinělé šanci Krupnová. Ve 27. minutě Wibronová asistovala i u gólu Granstedtové, která se trefila z dálky, a vzápětí zamířila přesně do levého horního rohu české branky také Bobergová.

Reprezentační družstvo poté dokázalo kanonádu Seveřanek zastavit. Statečně odolávalo a ve 39. minutě unikla Kubišová. Frisková ovšem její šanci zlikvidovala. Do závěrečné části Příleskou vystřídala Christianová. Češky nevyužily přesilovou hru při vyloučení Wijkové, po jejímž zákroku zůstala dlouho na zemi otřesená Řepková.

V 54. minutě se národní tým dočkal čestného úspěchu. Řepková po brejku prostřelila Friskovou mezi nohama, ale kapitulovala i Christianová, když se přesně k levé tyči trefila Fjellstedtová a stanovila konečný výsledek.

Mistrovství světa florbalistek v Bratislavě:

Semifinále: Česko - Švédsko 1:7 (0:4, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. Řepková (Krupnová) - 2. Wibronová (Krantzová), 13. Bobergová (Steenová), 14. Joelssonová (Wibronová), 20. Joelssonová (Wibronová), 27. Granstedtová (Wibronová), 28. Bobergová (Norstromová), 58. Fjellstedtová (Norströmová). Rozhodčí: Kirves, Snellman (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 1305.

Česko: Příleská (41. Christianová) - Jiráková, Čapková, Leierová, Koníčková, Billá, Beránková - Kapcová, Krupnová, Řepková - Mlejnková, Urbánková, Plášková - Žurková, A. Bočanová, Enenkelová - Kubišová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Sascha Rhyner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články