Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Češky propadly v duelu se Švédkami a nakonec si odnesly dvouciferný výprask

Ani druhý souboj se Seveřankami české florbalistky na EFT nezvládly. Po porážce s Finskem (1:5) tentokrát navíc schytaly reprezentantky od Švédska debakl 5:13. Výběr trenéra Miroslava Janovského se ještě utká v souboji o celkové třetí místo se Švýcarskem.

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ceskyflorbal.cz

Češky se sice dostaly v páté minutě do vedení díky trefě Elišky Krupnové, ale zbytek třetiny patřil úřadujícím mistryním světa, které otočily stav až na 6:1.

V druhé části se Janovského výběr otřepal a dokázal snížit na 5:7. Dvěma góly k tomu pomohla Denisa Ratajová, která si celkem v utkání připsala tři body za dvě branky a jednu asistenci.

Jenže závěrečné dějství zcela ovládly Švédky, které překonaly brankářku Janu Christianovou ještě šestkrát. Čtyřmi trefami se v utkání zaskvěla Stephanie Bobergová a pět bodů za tři góly a dvě asistence zaznamenala Sofia Joelssonová.

"Nedokážu přesně říci, co se tam stalo. Každopádně Švédky hrály jinak první, druhou a třetí třetinu. Na konci do nás zajely, presovaly nás a my si nedokážeme dát míček přesně před sebe. Potom tam vznikají jednoduché chyby, které soupeřky proměňují," řekla útočnice Kamila Paloncyová.

Je nám líto, video expirovalo.
Švédky na EFT uštědřily Češkám debakl 13:5

Turnaj Euro Floorball Tour žen v Malmö:

Švédsko - ČR 13:5 (6:1, 1:4, 6:0)

Branky a nahrávky: 6. Bobergová (Steenová), 9. Norströmová (Joelssonová), 10. Delgadová Johanssonová (Granstedtová), 13. Joelssonová (Krantzová), 17. Joelssonová (Wibronová), 17. Andréasonová (Andebrattová), 34. Joelssonová (Wibronová), 44. Tschöpová (Andréasonová), 45. Bobergová (Granstedtová), 48. Bobergová (Granstedtová), 51. Wibronová (Joelssonová), 56. Bobergová (Fjellstedtová), 57. Andréasonová (Rasmussenová) - 5. Krupnová (Ratajová), 24. Kiecková (Christianová), 34. Ratajová, 36. Ratajová (Vavrečková), 46. Čapková (Kiecková). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Bez vyloučení. Diváci: 612.

Švýcarsko - Finsko 2:7 (1:3, 1:2, 0:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články