Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Čeští florbalisté si snadno poradili s Polskem a zahrají si semifinále proti Švédům

Vratislav - Florbalová reprezentace se na Světových hrách představí v semifinále. Ve druhém utkání ve skupině A si Češi hladce poradili s domácím Polskem 12:1 a po vysoké výhře skončí druzí za Finskem. O postup do finále se střetnou se Švédskem, které po vítězství nad Švýcary 3:0 ovládlo skupinu B.

Čeští florbalisté
zdroj: ceskyflorbal.cz autor: Martin Flousek

"Poláci nás překvapili, jak hráli včera proti Finům (0:5). Tak jsme do toho šli ze začátku opravdu naplno, podle toho vypadal ten nástup," komentoval Dóža první třetinu, kterou Češi ovládli 6:0. Teď se bude český tým soustředit na semifinálový boj.

"Hlavní je regenerace, půjdeme se vyklusat, dát se dohromady, vystrečovat. Zítra jde o všechno a dáme do toho úplně všechny síly, co máme. Nedá se říct, že jeden nebo druhý je pro nás lepší nebo horší. Musíme do toho jít s naším maximem," řekl Dóža.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté si zastříleli proti Polsku a v semifinále narazí na Švédy

Florbal má na Světových hrách premiéru a čeští hráči se chtějí zařadit mezi dosud úspěšné sportovce z tuzemska. "Je nějaký balanc mezi tím, že by si člověk měl jít lehnout, ale jde také zafandit nějakým dalším českým sportovcům. Je to super, byli jsme i na české lodi, panuje tam opravdu super atmosféra, takže budeme dělat opravdu všechno pro to, abychom tady Českou republiku reprezentovali co nejlíp," prohlásil Dóža.

Vedle nejlepší světové čtveřice startují v šestičlenném florbalovém turnaji Polsko a Spojené státy americké, jedenáctý tým ze šampionátu v Rize. Zastupuje mimoevropské účastníky. "Je smutné, že rozdíly mezi týmy jsou obrovské, což je samozřejmě problém. Potřebujeme, aby se další týmy vyšvihly. Ale celá akce je úžasná, člověk tu potká celou řadu sportovců, může vidět jiné sporty," doplnila letní posila švýcarského Könizu z Chodova.

Dóža si pochvaluje práci finského trenéra Petriho Kettunena, který na konci března nahradil na lavičce české reprezentace Radima Cepka. "Je to úplně jiné v tom přístupu k hráčům a hrajeme jiný systém. Jsou jiné dvojice a trojice v lajnách. Také v tom, jak mluví v šatně a jakým způsobem přistupuje k mítinkům. My můžeme zapomenout na tu etapu, která byla, a soustředit se na tohle. Myslím, že máme před sebou skvělé dva roky," podotkl Dóža.

Kettunen změnil obranný systém a chce, aby Češi dokázali hrát s favority typu Švédska a Finska vyrovnanější zápasy. "Hrajeme ten systém velice krátce a tým to zvládá. Opravdu tam neděláme obrovské chyby jako v tom systému, který jsme hráli čtyři roky jako malí školáčci. To se tady neděje. Do útoku ale je ještě spoustu prostoru a uvidíme, jak se to bude vyvíjet," dodal Dóža.

Florbal - muži, skupina A:

ČR - Polsko 12:1 (6:0, 5:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Tomašík (M. Beneš), 4. Valeš (Dóža), 6. Šebek (Němeček), 10. Dóža (Jendrišák), 14. Curney (Jendrišák), 15. Valeš (M. Beneš), 16. Šebek (Dóža), 17. Němeček (Tomašík), 22. Suchánek (Dóža), 24. M. Beneš, 27. Dóža (Valeš), 41. Dóža (Garčar) - 18. Sienko (Kostela).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články