Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čeští florbalisté v závěru kapitulovali s Finy, orientační běžci těsně nedosáhli na medaili

Vratislav – Do programu Světových her ve Vratislavi vstoupil i florbalový turnaj a Češi na jeho úvod prohráli těsně s Finskem 2:4, když Suomi rozhodující dva góly vstřelili ve třetí třetině utkání. Medaile pak unikla českým orientačním běžcům, kteří ve štafetě obsadili čtvrté místo.

Utkání Finsko - Česko
zdroj: LEHTIKUVA autor: Vesa Moilanen

Finský trenér Kettunen, nástupce Radima Cepka, si odbyl na lavičce českého týmu ostrou premiéru proti svým krajanům a jeho tým dvakrát vedl. Favorit ale nakonec strhl výhru na svou stranu. Už po 27 vteřinách vstřelil při premiéře florbalu na Světových hrách vůbec první branku Daniel Šebek. Ve čtvrté minutě Finové vyrovnali díky Peteru Kotilainenovi.

Ve 21. minutě duelu hraného na třikrát 15 minut vrátil Čechům vedení Radek Valeš, ale ve druhé třetině odpověděl opět Kotilainen. Ve 37. minutě otočil stav Janne Lamminen a 13 vteřin před koncem pečetil výsledek čtyřicetiletý kapitán Seveřanů Mika Kohonen.

O zlato z prestižního turnaje se utkají čtyři nejlepší týmy světa s domácím Polskem a USA. Z dvou skupin po třech týmech do semifinále postoupí dva z nich, a hned úvodní utkání tak nejspíš vygenerovalo lepší pozici do boje o finále. Češi se v pátek utkají s domácími Poláky, utkání můžete od 17:30 sledovat na webu ctsport.cz.

Štafetě orientačních běžců těsně unikla medaile

Ve čtvrtečním programu Světových her mohli čeští orientační běžci po středečním Králově bronzu získat další medaili. Nakonec ale čtveřice ve složení Denisa Kosová, Jan Petržela, Vojtěch Král a Tereza Jánošíková skončila těsně za medailovými pozicemi na čtvrtém místě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články