Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kettunen bude první turnaj v roli kouče monitorovat z hlediště

Praha – Nový trenér české florbalové reprezentace Petri Kettunen prožije turnaj Euro Floorball Tour v Turku jen na tribuně. Nástupce Radima Cepka má ještě platnou smlouvu s Finskou florbalovou federací, takže tým povedou asistenti Radek Sikora a Milan Fridrich. Z hlediště bude pozorovat tým také dnes nově potvrzený další asistent Akseli Ahtiainen, Kettunenův krajan.

Čeští florbalisté
zdroj: ceskyflorbal.cz autor: Martin Flousek

Český tým se na turnaji utká postupně ve čtvrtek v 17:30 SELČ s domácími Finy, o den později je čeká v 11:30 Švédsko a v sobotu od 13:00 Švýcarsko. Trenéři chtějí v duelech s nejsilnější světovou trojkou zlepšit defenzivu.

"Bavili jsme se, kolik toho nového už chceme přinést. Určitě něco už zkoušet budeme, ale ještě ne úplně všechno. Více se tomu budeme věnovat až na kempu v červnu. Na (červencových) Světových hrách už by měli být aplikovány v naší hře nové věci," řekl Sikora, který působil jako asistent i po boku dosavadního trenéra Cepka.

Klíčem k úspěchu je zlepšená defenziva

"První bod bude hlavně defenziva. Petri (Kettunen) si zprůměroval veškeré naše výsledky s top trojkou za poslední dva roky a je to docela šokující výsledek. Máme průměr vstřelených branek 3,8, ale obdržených 7,6. Když defenzivu nezlepšíme, tak těžko budeme vyhrávat 10:8 proti Švédům, Finům a Švýcarům," doplnil Sikora.

Věří, že Kettunen pomůže hru českého týmu zlepšit. "On přinese zrovna ty prvky, které se na českých palubovkách moc nehrály. Doufám, že nás to posune," věří Sikora, který působí na pozici asistenta trenéra v kádru švýcarského mistra SV Wiler-Ersigen.

Na analýze hry a zlepšení obrany bude pracovat především Ahtiainen. "Čeká nás kvalitní turnaj, jelikož i ostatní týmy mají poslední větší možnost otestovat si své sestavy před letním vrcholem v podobě Světových her. Nás čeká zejména zkoušení různých vazeb hráčů i nových prvků ve hře, současně to bude první šance vidět hráče v ostré akci a zjistit, jak reagují na některé nové prvky," dodal Kettunen.

Nominace českých florbalistů na Euro Floorball Tour v Turku

Brankáři: Lukáš Bauer (Mladá Boleslav), Michal Rebro (Tatran Střešovice).

Obránci: Jan Jelínek (Mladá Boleslav), Martin Pražan (Chodov), Milan Garčar (Kloten/Švýc.), Michal Podhráský (Rychenberg/Švýc.), Patrik Suchánek (Dalen/Švéd.), Daniel Šešulka (Wiler-Ersigen/Švýc.).

Útočníci: Jakub Gruber, Tomáš Chroust (oba Mladá Boleslav), Josef Rýpar, Jan Šebesta (oba Vítkovice), Matěj Jendrišák, Milan Tomašík (oba Linköping/Švéd.), Marek Beneš (Tatran Střešovice), Patrik Dóža (Chodov), Lukáš Petřík (Otrokovice), Ondřej Mikeš (Thorengruppen/Švéd.), Daniel Šebek (Wiler-Ersigen/Švýc.), Martin Tokoš (Falun/Švéd.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články