Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Tatran ukončil vítězně sérii s Bohemians a je v semifinále

Praha - Florbalisté Tatranu Střešovice na třetí pokus proměnili mečbol ve čtvrtfinálové sérii superligy proti FbŠ Bohemians a díky výhře v šestém duelu 8:5 zvítězili 4:2 na zápasy. V semifinále se třetí tým základní části utká s jejím vítězem Mladou Boleslaví, která si Tatran vybrala za soupeře. Mistrovský Chodov, který skončil druhý v dlouhodobé soutěži, bude hrát s Vítkovicemi.

Utkání Tatran Střešovice - Bohemians
zdroj: Česká florbalová unie

"Jedním z atributů, podle kterých jsme se rozhodli pro Tatran, je náročnost semifinále z hlediska termínů. Vnímáme, že potenciální režim dlouhého cestování by nám ztížil možnost kvalitní regenerace a přípravy na jednotlivá utkání, což na trase Mladá Boleslav - Praha nehrozí," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera. V základní části Středočeši vyhráli na půdě Tatranu vysoko 9:1 a doma zvítězili 6:3. "S Tatranem máme v sezoně pozitivní bilanci, ale uvědomujeme si, že je to kvalitní a nebezpečný soupeř," doplnil Pazdera.

Chodov vyhrál na hřišti Vítkovic 8:7 po samostatných nájezdech a doma podlehl 8:9 v prodloužení. "Tuhle sérii jsme očekávali vlastně už po základní části. Osobně se na ni velmi těším, protože slibuje oboustranně ofenzivní florbal. Pokud mě paměť neklame, tak jsme Vítkovice nikdy v sérii neporazili, ale poslední dva roky se nám daří hodně tabu prolamovat," řekl kouč Chodova David Podhráský.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté Střešovic zvítězili v sérii s Bohemians a jsou v semifinále

Střešovice úvodní dějství dnešního duelu ovládly 4:1, a přestože domácí tým v Aréně Sparta na Podvinném mlýně před 423 diváky snížil ve druhém dějství na 3:4, už vedení v utkání nepustily. Tatran tak po minulé neúspěšné sezoně, v které vypadl už ve čtvrtfinále a ve 23. ročníku nejvyšší soutěže zůstal poprvé bez medaile, nebude mezi nejlepší čtyřkou chybět. "Ve čtvrtek se pokračovalo v trendu celé série - střídání hluchých míst s těmi kvalitními. My jsme ale ukázali velkou touhu po výhře a čtvrté vítězství jsme doslova urvali," uvedl trenér Střešovic Luděk Beneš.

Čtvrtfinále play-off, 6. zápas:

FbŠ Bohemians - Tatran Střešovice 5:8 (1:4, 2:0, 2:4) Branky: 25. a 54. Šárka, 2. D. Šimek, 33. Kisugite, 49. Čihák - 43. a 58. Brautferger, 5. Slavík, 6. M. Beneš, 13. Jan Kolísko, 15. J. Svoboda, 46. Jiří Kolísko, 60. Ullmann. Konečný stav série: 2:4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články