Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češi v boji o semifinále vyzvou Estonsko. Potvrdí roli favorita?

Riga – Českou florbalovou reprezentaci čeká ve čtvrtfinálovém utkání bitva s Estonci, kteří do dalších vyřazovacích bojů postoupili díky jasnému vítězství 16:4 na Kanadou. Češi nastoupí do zápasu v pozici favorita, pokud by svou roli potvrdili a Estonce zdolali, narazí v semifinále na vítěze duelu mezi Finskem a Dánskem. Právě Dánové dokázali ve středu porazit v osmifinále domácí Lotyše v dramatickém duelu, kdy o vítězi rozhodovaly až samostatné nájezdy. Přímý přenos utkání Česko–Estonsko sledujte ve 14:40 na programu ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Čeští florbalisté na mistrovství světa v Rize
zdroj: Martin FLOUSEK / www.ceskyflorbal.cz

S Estonci, kteří v předkole play-off rozdrtili Kanadu 16:4, hráli Češi pětkrát v historii a pokaždé vyhráli. V roce 2010 ve čtvrtfinále MS to bylo 3:2 až po samostatných nájezdech, před dvěma roky v Göteborgu při druhém vzájemném setkání v rámci šampionátů Češi vyhráli jednoznačně 12:2.

Čeští florbalisté očekávají podobné dobývání zatažené obrany jako v úvodním utkání proti Norsku (8:4). "S Nory nás to hodně překvapilo, že takhle zatáhli ty dvě třetiny, to byla až škoda. Kdyby to trošku otevřeli, tak zápas vypadá trochu jinak a víc to baví i nás a diváky u televizí," řekl útočník Tomáš Sladký.

"Estonci zaparkují autobus ještě důkladněji na brankovišti a bude to házená, bohužel. Oni tu kvalitu asi nebudou mít takovou jako Norové," doplnil Sladký, který se 127 starty v národním týmu vyrovná rekord současného kouče reprezentace Radima Cepka. Sladký byl mezi hráči, kteří se potýkali s nachlazením či zažívacími problémy.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté ve volném dni navštívili českou ambasádu v Rize

Nejistý je čtvrteční start obránce Lukáše Veltšmída, jenž v úterý proti Švédům nebyl ani na střídačce. "Uvidíme, jak na tom bude. Je to nepříjemné. Ale všichni nemocní nebo nakřápnutí hráči se dávají dohromady. Po čtvrtfinále, když budeme úspěšní, je zase jeden den volna. Zatím je dostatek času a nepanikaříme," prohlásil Cepek.

"Nemělo to zatím vliv na výsledek. Špatné by bylo, kdybychom kádr neměli připravený na to případné semifinále," vysvětlil Cepek. Brankář Tomáš Kafka si odnesl ze zápasu se Švédskem šrámy na dvou prstech levé ruky. "Pokud to nezačne nějak výrazně hnisat, tak by to mělo být v pohodě," řekl osmatřicetiletý gólman, který chytá bez rukavic.

"Dostal jsem tam od Stenberga, i s rukavicemi by byl výsledek podobný. Víc a víc lidí je používá při tom vývoji lepších hokejek a míčků, já se nedivím. Ale bez nich je chytání lepší. Vždycky jsem tak chytal, snažím se to držet." Češi měli ve středu stejně jako v pondělí volný den. Dopoledne byli na návštěvě u českého velvyslance v Rize Miroslava Koska, kterému předali dres s podpisy celého týmu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články