Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice jsou stále stoprocentní, brněnské Buldoky rozstřílely 10:4

Brno - Florbalisté Vítkovic potvrdili skvělou formu, když dokázali zvítězit i ve čtvrtém utkání superligy. Na hřišti Brna si zastříleli a Buldoky porazili jednoznačně 10:4. Ostravany zdobí především produktivní útok, díky kterému ještě v letošní sezoně nepoznali hořkost prohry. Pro brněnské hráče to byla naopak druhá prohra v řadě. 

Vítkovice přijížděly do Brna jako favorit, ale lépe začaly díky gólu Křivy domácí. Buldoci se prezentovali vysokým presinkem a osobní obranou, tento styl by chtěli předvádět celou sezonu. Vedoucí celek superligy se s jejich taktikou vypořádal a třemi góly z čepele Firdy, Nehery a Bräuera otočil vývoj první třetiny.

Brňané zápas nevzdali a ve druhé třetině se snažili zápas zdramatizovat. Na dvě domácí branky ale dokázaly stejným počtem zareagovat i Vítkovice, a do šaten tak celky odcházely za stavu 3:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítkovice potvrdily formu, Buldokům vstřelily 10 branek

Třetí třetina jdnoznačně patřila hostům, kteří zápas definitivně rozhodli. Po trefách Matějčíka a Šebesty odskočili na rozdíl pěti branek, což již bylo pro Buldoky neřešitelné. Snížit se sice ještě povedlo Fabiánovi, ale šlo již pouze o kosmetickou úpravu výsledku.

Vítkovice nakonec dosáhly dvojciferného skóre, když k druhé brance Šebesty přidal ještě gól do prázdné brány taktéž dvoubrankový Rýpar. Stejnou bilanci si připsal i Matějička, který byl vyhlášen hráčem utkání.

"Hráli jsme trpělivě, měli jsme hodně šancí, které jsme neproměnili, a podali jsme týmový výkon, kterým jsme se odrazili k dalším dobrým výsledkům," zhodnotil utkání vítkovický Rýpar. "Kromě první třetiny byla naše hra v tempu. Musíme zapracovat na udržení pozornosti na celý zápas," dodal trenér Vítkovic Pavel Brus.

Ostravané zůstávají neporaženi v čele tabulky, naopak Buldoci ztratili body po druhé za sebou. V předchozím utkání nestačili na Otrokovice, kterým podlehli 2:4. "Dneska jsme posbírali spoustu zkušeností a chtěl bych pochválit lajnu Martina Grlického. Dokud nezačneme hrát jako tým a nepodřídíme tomu svá já, nemůžeme pomýšlet na bodový zisk. Utkání přineslo spoustu hezkých a náročných situací, ve kterých byl soupeř jednoduše lepší," zhodnotil kouč Bulldogs Jan Kadlec.

Tipsport superliga florbalistů - 4. kolo:

Bulldogs Brno - 1. SC Vítkovice 4:10 (1:3, 2:2, 1:5) Branky: 2. Křiva, 23. Černoch, 34. Tichý, 52. Fabián - 39. a 60. Rýpar, 44. a 46. Matejčík, 52. a 57. Jan Šebesta, 11. Firda, 17. Nehera, 19. Bräuer, 25. Pešat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články