Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premiérový duel florbalistů pod širým nebem překazil déšť

Praha - Premiérový zápas pod širým nebem florbalistům pokazil déšť. Pražské derby Bohemians s mistrovským Chodovem, které se hrálo na centrálním kurtu na Štvanici, bylo kvůli rozmarům počasí přerušeno v 38. minutě a bude se dohrávat v jiném termínu už v hale. Chodov vedl i díky hattricku Patrika Dóži 5:2. 

Na florbal se vypravila i skupina fanoušků fotbalových Bohemians
zdroj: ČT sport autor: Ondřej Zamazal

Zápas se nejdříve v pátek kvůli předpovědi počasí posunul z původně plánovaného času 16:00 o hodinu dříve. Nakonec se ale kvůli dešti začalo v čase původního termínu. Organizátoři uklidili a vysušili plochu, jenže 1620 příznivců si unikátní duel do konce vychutnat nemohlo. V čase 37:59 sudí Libor Galvas a Lukáš Mikula kvůli dalšímu dešti museli zápas ukončit a ligová komise rozhodne, jakým způsobem se bude dohrávat či celý opakovat.

"Mrzí mě to hlavně kvůli organizátorům, byla v tom spousta práce a chyběl kousek, aby se stal zázrak," litoval Dóža. "Přiznám se, že když jsem přišel a začalo pršet, tak jsem nevěřil tomu, že by se vůbec začalo. A když přerušili rozcvičku, tak jsem si dal sprchu, oblékl jsem se a šel jsem na kafe," uvedl kanonýr Chodova.

V čase 37:59 sudí Libor Galvas a Lukáš Mikula museli zápas ukončit a ligová komise rozhodne, jakým způsobem se bude dohrávat či celý opakovat. Na kluzkém povrchu se zranil po pádu mimo hřiště útočník Chodova Miloš Tyl, který musel s tržnou ránou na hlavě do nemocnice. Zbytek třetiny se měl dohrát až po pauze, ale než se týmy vrátily ze šaten, začalo opět pršet a duel už znovu nezačal.

"Mrzí to hlavně kvůli lidem, kterých se sešlo i přes nepřízeň počasí celkem dost. To neustálé odkládání, přerušování všem asi dost vadilo. Ale zkušenost to byla dobrá. Ráno jsme počítali spíš s tím, že se ani nezačne," řekl útočník Bohemians Adam Růžek. 

Ještě větší zájem příznivců než na Štvanici byl o duel Pardubic s Tatranem Střešovice, na který do Tipsport Arény zavítalo 2112 fanoušků, což je rekordní návštěva na základní části v historii. Sledovali vítězství favorizovaných Pražanů po přestřelce 7:6.

Na výhře FBC Ostrava v Liberci 10:7 se podílel čtyřmi body za tři branky a jednu asistenci Dominik Eichner. V dresu poražených zaznamenal hattrick Tomáš Marek.

Tipsport superliga florbalistů - 1. kolo:

Sokol Pardubice - Tatran Střešovice 6:7 (3:2, 2:2, 1:3)
Branky: 32. a 38. Zozulák, 7. Janeček, 13. P. Němeček, 17. Burian, 58. Teichman - 6. J. Svoboda, 13. Tlapák, 27. Komárek, 36. Meliš, 42. Kubovič, 43. Ullmann, 60. Řehoř.

FbŠ Bohemians - Chodov 2:5 - přerušeno v 38. minutě
Branky: 16. Šárka, 34. Krebner - 1., 14. a 27. Dóža, 27. Strachota, 33. Tyl. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články