Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rozhodující zápas mezi Boleslaví a Vítkovicemi určí finálového soupeře pro Chodov

Mladá Boleslav - Florbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v šestém semifinálovém utkání superligy na hřišti Vítkovic 4:3, a tím si vynutili rozhodující sedmý zápas, který se uskuteční v Mladé Boleslavi. Na nedělního vítěze ve finále čeká Chodov, který smetl brněnské Buldoky 4:0 na zápasy. Utkání sledujte na ČT sport a na našem webu od 13:05.

Hráči Mladé Boleslavi věděli, že v sobotním zápase musí vyhrát, pokud si ještě chtějí vynutit rozhodující sedmý duel. Příliš se jim ale nedařilo a dvakrát prohrávali. Ve třetí třetině ale utkání otočili ve svůj prospěch třemi góly a vítězství si již nenechali vzít. "Sérii jsme zaslouženě srovnali a těšíme se na rozhodující sedmý zápas v Boleslavi," prohlásil trenér Boleslavi Jan Pazdera.

Utkání bylo podle něj nejtěžší v sezoně. "Musím s trenérem souhlasit, prohrávat v sérii 2:3 a jet ven s tím, že musíte vyhrát, to je hodně těžké, a jsem rád, že jsme to zvládli," ulevilo se jednomu ze sobotních střelců Josefu Pluhařovi, který jinak za Boleslav moc často nehrává.

Napínavé utkání se odehrálo před solidní diváckou kulisou. Do Dubiny si cestu našlo přes tisíc diváků a desítky jich zůstaly před halou. "Atmosféra byla vynikající, až mě překvapilo, že přišlo tolik lidí, že si neměli kam sednout. Za to si zaslouží poděkovat," ocenil Josef Pluhař, který doufá, že stejný divácký zájem bude i v Boleslavi. "Doufám, že to bude před vyprodanou halou," přidal se Pazdera.

Boleslav má ale před sebou i přes výhru stále trnitou cestu. Od minulého kola už totiž hraje na hraně a další prohru si již nemůže dovolit. Malé superfinále tak bude hodně o psychice. "Nejdůležitější bude naše hlava, pro nás bude plus, že jsme v Ostravě dokázali otočit výsledek a musíme do toho jít s čistou hlavou," říká Pluhař.

Vítkovice ale nechtějí dopustit, aby Boleslavi podlehli poté, co otočili vývoj série z 0:2 na 3:2. K tomu ale bude potřeba zlepšit koncentraci a důraz. "Dneska bylo z naší strany vše jen jako. Nejsme tak zkušený tým, který si to zahraje v klidu, my musíme ždímat krev. To jsme dnes nedělali tak, jak to umíme. Těšíme se na další těžký zápas, které potřebujeme, abychom rostli. No pressure, no diamonds," vysvětloval vítkovický trenér Pavel Brus, který nebyl s výkonem svého týmu zcela spokojen.

Nedělní zápas, který rozhodne, kdo si zahraje finále proti rozjetému Chodovu, začíná ve 13:15 a živý přenos můžete sledovat na ČT sport nebo na našem webu. Předzápasové a pozápasové studio bude vysíláno pouze na našem webu.

Zdroj
ČT sport, florbal.cz, florbalvitkovice.cz [florbalvitkovice.cz], Florbal Vítkovice [http://www.florbalvitkovice.cz/],

Hlavní zprávy

Nejčtenější články