Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Florbalisté Mladé Boleslavi mají zálusk na třetí pohárový triumf

Plzeň - Florbalisté Mladé Boleslavi budou v Plzni útočit na třetí triumf v Poháru České pojišťovny za sebou. Finálovým sokem současného lídra superligy budou Vítkovice, jež pohárové soutěži kralovaly v roce 2011. V ženském finále se utká Herbadent Praha 11 SJM s Chodovem, který loni v superfinále porazil pražského rivala v boji o extraligový titul. Přímý přenos finále žen vysílá ČT sport od 16:40, od 20:15 sledujte finále mužů pouze na webu, od 20:55 pak i na ČT sport.

Radost florbalistů Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Mladá Boleslav poprvé vyhrála pohár v roce 2013, kdy v Ústí nad Labem porazila Otrokovice 10:3. Loni v Opavě vyhrála nad Bulldogs Brno 5:4 po samostatných nájezdech. V této sezoně superligy vyhráli Středočeši s Vítkovicemi oba vzájemné zápasy - v Ostravě v polovině listopadu 6:5 po samostatných nájezdech a o měsíc později doma 7:0.

"Bylo by od nás naivní spoléhat na něco podobného. Týmy se znají opravdu velmi dobře a myslím si, že takto jednoznačný výsledek se bude těžko opakovat," řekl kapitán Mladé Boleslavi Jan Jelínek.

Vítkovice jsou v superlize páté se ztrátou 17 bodů na Mladou Boleslav a i přes porážky ve vzájemných zápasech věří trenér Pavel Brus v sílu svého týmu. "Každá naše řada dominuje v jiné činnosti a díky tomu je naše hra pestřejší. V týmu máme hromadu diamantů a tyto zápasy potřebujeme k jejich broušení. Finále je pro nás ideální příležitost ke zdokonalení a využijeme ji," uvedl Brus.

Herbadent loni prohrál ve finále s Vítkovicemi 2:3 v prodloužení. Proti Chodovu se bude chtít vrátit na trůn a oplatit mu porážku z loňského extraligového superfinále. Ve finále je Herbadent (s jeho předchůdci Tatranem Střešovice a Děkankou) podvanácté a devětkrát triumfoval. Už v roce 2004 byly v kádru současné opory Dominika Šteglová a Denisa Billá. "V klubu si vážíme unikátnosti této série. Na druhou stranu je náš tým je zase trochu jiný a všechny hráčky mají stoprocentní motivaci finále vyhrát," řekla trenérka Markéta Šteglová.

Chodov byl ve finále dosud jen jednou, před dvěma roky podlehl v Ústí nad Labem Herbadentu 4:7. "Jelikož jsme pohár ještě nezískaly, je pro nás vítězství velká motivace," prohlásila útočnice Martina Řepková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články