Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Czech Open v tropické Praze. Čekají nás extrémní podmínky, říká prezident turnaje

Praha – Celkem 264 týmů ze 17 zemí – necelých 700 zápasů, 4000 hráčů, 17 hracích ploch ve 14 halách. Mnoho florbalových fanoušků tradičně vyhlíží polovinu srpna. Zítra totiž začíná největší florbalová akce na našem území. "Czech Open svým 23. ročníkem opět ukáže, že je nejlepší na světě," prohlásil ve Sportovních zprávách prezident Czech Open Martin Vaculík. Organizátoři mají jen obavy z velkého vedra, které výrazně ztíží hráčům při náročném turnaji život. Finále elitní kategorie mužů startuje v neděli v 18:00, přímý přenos nabídne i ČT sport a náš web.

"Práce je složitá, stresující, ale s dobrým výsledkem," řekl Vaculík s poukazem na pořadatelské zajištění a celoroční vypětí. "Čekají nás zřejmě extrémní podmínky, které jsme za 23 let v Praze nezažili," zdůraznil.

Celou Českou republiku totiž sužují vysoké teploty a pražské haly na to nejsou stavěné. "Jsme rádi, když funguje aspoň vzduchotechnika. Klimatizaci bohužel nemá ani jedna hala. Musíme být připraveni na to, že florbalisté budou mít opravdu náročné podmínky," varoval Vaculík.

"Pokoušíme se s pomocí Pražských služeb a Hlavního města Prahy zajistit alespoň ochlazovací vozy, které budou před halami rozprašovat vodní páru, aby měli hráči možnost se před jednotlivými utkáními osvěžit," podotkl prezident turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Open v "tropech". Florbalisté budou mít náročné podmínky

Turnaj opět slibuje účast těch nejlepších týmů. Vedle stálých účastníků Pixba Wallenstam a Dalenu se ze Švédska poprvé představí čtyřnásobný mistr Warberg a nováčkem je i Växjö. Chybět nebude semifinalista finské ligy Tapanilan Erä či další tradiční účastník SV Wiler-Ersigen ze Švýcarska.

"Zahrát si tolik kvalitních zápasů je jindy skoro nemožné. Pro české týmy je to ta nejlepší příprava na sezonu, jaká může být," uvedl trenér pořádajícího Tatranu Střešovice Jiří Jakoubek. "Abychom tyhle týmy mohli porážet pravidelně, na to doba ještě není, ale porazit je můžeme," dodal.

Mezi muži se kromě Střešovic objeví ještě pětice tuzemských celků. Mezi elitou žen bude bojovat patero českých klubů, tedy vlastně šestice – nastoupí i české juniorské reprezentantky. Celkem čekají na Czech Open souboje v šesti kategoriích.

V Praze není vhodná hala pro vyvrcholení turnaje

Vrchol turnaje se odehraje v neděli na Podvinném Mlýně. "Je to jeden z největších handicapů. Praha má halu na Podvinném Mlýně s kapacitou dva tisíce diváků a pak je tu O2 arena a hala Sparty. Potřebovali bychom halu pro čtyři nebo pět tisíc diváků. Takže semifinále a finále jsou beznadějně naplněné a je poměrně těžké se tam dostat. Je jednoduché se jít podívat na utkání ve skupinách," popsal jeden z organizačních problémů Vaculík.

Složení skupin elitní kategorie na Czech Open:

Muži:

Skupina A: Tapanilan Erä (Fin.), Mladá Boleslav, UHC Grünenmatt (Švýc.), Växjö Vipers (Švéd.).

Skupina B: Köniz (Švýc.), Chodov, Bulldogs Brno, Warberg IC (Švéd.).

Skupina C: 1. SC Vítkovice, FbŠ Bohemians, SV Wiler-Ersigen (Švýc.), IBK Dalen (Švéd.).

Skupina D: Pixbo Wallenstam (Švéd.), Tatran Střešovice, UHC Thun (Švýc.), UHC Waldkirch-St. Gallen (Švýc.).

Ženy:

Skupina A: Herbadent Praha 11 SJM, HuKu (Fin.), Pixbo Wallenstam IBK (Švéd.), Sveiva (Nor.).

Skupina B: FbŠ Bohemians, IBF Dalen (Švéd.), SB Pro (Fin.), Slovensko.

Skupina C: 1. SC Vítkovice, ČR '19', IBK Dalen (Švéd.), Red Ants NLA (Švýc.).

Skupina D: Chodov, Umea IBF (Švéd.), Sokol Židenice, Wizards Bern Burgdorf (Švýc.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články