Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Florbalové superfinále ovládly poprvé v historii hráčky Chodova

Praha – Z prvního titulu v klubové historii se radují florbalistky pražského Chodova. V superfinále si Chodov poradil se sedminásobnými šampionkami z Herbadentu výsledkem 4:1 a před slušně zaplněnou O2 arenou tak mohly chodovské florbalistky převzít cennou trofej pro extraligového vítěze. Na Herbadent zbylo stejně jako před rokem jen stříbro. 

Radost florbalistek Chodova
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Nezadařilo se nám, jak jsme si představovaly. Dokážeme hrát lépe. Říkala jsem holkám v šatně, že jsme tady hrály čtvrté superfinále a ani v jednom jsme nepředvedly takovou hru, jakou bychom si představovaly a jakou tým v dané době uměl. My se z toho nebudeme hroutit, budeme pracovat dál. Pro nás letos i ta účast v superfinále byla velkým úspěchem," řekla trenérka Herbadentu Karolína Šatalíková. 

Chodov se představil při čtvrtém ročníku superfinále v O2 areně poprvé, dosud hrál o zlato jen v roce 2009. Tehdy prohrál s Děkankou Praha (předchůdcem Herbadentu) ve finále 0:3 na zápasy. Nyní šly hráčky Chodova do finále po sedmizápasové sérii s Vítkovicemi, kterou zakončily až v neděli. Herbadent přešel přes Bohemians už na Velikonoční pondělí.

"Je to pro nás splnění letitého snu. Dvakrát jsme nezvládly semifinále s Vítkovicemi a napotřetí se to povedlo. Náš výkon beru za klíčový i pro tento zápas. Naučily jsme se v těch sedmi zápasech hrát nadoraz, kdy každý detail rozhodoval. O to jednodušeji se nám hrálo. Byly jsme sebevědomější na balónu, nebezpečnější, odvážnější a kreativnější," prohlásila trenérka Chodova Michaela Marešová.

Cestu Chodova za triumfem načala v osmé minutě z dorážky Martina Řepková. Zatímco Herbadent marně dobýval obranu rivala z Jižního Města, po 44 vteřinách druhé části po rychlém brejku Řepková bekhendem podruhé překonala Elišku Kuchyňkovou.

Zatímco účastnice všech čtyř dosavadních superfinále se nedokázaly prosadit, Chodov si pojistil náskok brankami ve 48. a 51. minutě. Kristýně Provázkové pokazila čisté konto až tři minuty před koncem Tereza Pilíková. "Mám obrovskou radost. Že jsem dostala jeden gól a neudržela nulu, jsem si zvykla. Už to bylo blízko asi třikrát v tomto pla- off," řekla Provázková.

"Rozdíl byl v tom, že Chodov hrál s lehkostí, byl důraznější. Nám to strašně drhlo. Věci, které jsme si řekli, jsme nehrály. Možná i jak jsme byly favority, tak jsme to neunesly a Chodovu se hrálo lehčeji," řekla kapitánka Herbadentu Dominika Šteglová. "Možná jsme individuálně v hlavách hrozně chtěly a pak právě proto to nešlo. Hrozně jsme se nadřely na první gól. Kdyby nám to tam z nějaké šance padlo dřív, tak by se nám hrálo snadněji," dodala Šteglová. 

Herbadent Praha 11 SJM - TJ JM Chodov 1:4 (0:1, 0:1, 1:2) Branky a nahrávky: 57. Pilíková (D. Šteglová) - 8. Řepková (Křížová), 21. Řepková (Vojáčková), 48. Vojáčková (Křížová), 51. Urbánková (Kuchařová). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Bez vyloučení. Diváci: 6891.

Konečné pořadí extraligy:
1. Chodov, 2. Herbadent SJM Praha 11, 3. Vítkovice, 4. FBŠ Bohemians, 5. Sokol Židenice, 6. Liberec, 7. Olomouc, 8. FBC Ostrava, 9. Elite Praha, 10. Jičín, 11. Tatran Střešovice, 12. Sokol Královské Vinohrady. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články