Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mladá Boleslav i podruhé doma zdolala Bulldogs Brno

Mladá Boleslav – Florbalisté Mladé Boleslavi uspěli i ve druhém domácím utkání semifinálové série extraligy. Po sobotním vítězství 5:4 v prodloužení dnes zdolali Bulldogs Brno 3:2 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedou 2:0. Tatran Střešovice po sobotní ztrátě dobře rozehraného utkání (4:5 po samostatných nájezdech) dnes porazil mistrovské Vítkovice 6:1.

Bulldogs před 450 diváky dvakrát vedli. V 16. minutě se dostal v přesilovce při vyloučení Jana Jelínka do vedení Martin Koutný. Za tři minuty vyrovnal Jiří Curney, ale hostům vrátil za 32 sekund náskok Vít Hrubý. Po 18 vteřinách druhé třetiny ale smazal ztrátu Jelínek a v čase 39:09 při trestu Luďka Ondráčka rozhodl Pavel Bouška.

"Jsme smutní, že jsme prohráli, ale jinak nemáme žádný důvod k tomu, abychom na sebe nebyli pyšní. Vidět Mladou Boleslav, jak se strachuje o výsledek, byl příjemný zážitek. Od vyrovnání nás dělily jen centimetry, možná sekundy. V Brně se do toho opět pustíme," řekl trenér Brna Jan Kadlec. "Do příštích zápasů musíme zlepšit proměňování brankových příležitostí," uvedl kouč Mladé Boleslavi Jan Zahalka.

Střešovice se dokázaly oklepat ze ztráty tříbrankového náskoku v závěru prvního duelu a a ve 22. minutě vedly už 3:0. Ostravané sice v úvodu třetí třetiny snížili, ale Pražané dalšími třemi góly mezi 48. a 53. minutou rozhodli.

"Rozdíl oproti sobotě byl v tom, že jsme zvládli stejný průběh zápasu v hlavách lépe my. Podržel nás i brankář Michal Rebro. Musíme se v týdnu pořádně připravit, abychom se vyvarovali hluchých míst, které občas přicházejí," prohlásil trenér Střešovic Jiří Jakoubek. "Na šance vyrovnaný zápas jsme domácím doslova darovali. Věřím, že v sobě nalezneme patřičnou sebereflexi a z této facky se poučíme," řekl kouč Vítkovic Michal Deuse.

AutoCont extraliga florbalistů - semifinále play-off; 2. zápasy:

Mladá Boleslav - Bulldogs Brno 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Branky: 19. Curney, 21. Jelínek, 40. P. Bouška - 16. M. Koutný, 19. V. Hrubý. Stav série: 2:0.

Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)

Branky: 49. a 53. Beneš, 4. Jiří Kolísko, 21. Fridrich, 22. Natov, 48. Richter - 43. Pešat. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy