Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Do Česka se v roce 2018 potřetí vrátí MS florbalistů

Göteborg - Mistrovství světa florbalistů v roce 2018 bude hostit Česká republika, která dostala přednost před Finskem. Na svém jednání na světovém šampionátu v Göteborgu o tom rozhodl výkonný výbor Mezinárodní florbalové federace. V Česku se bude MS mužů konat potřetí. V roce 1998 se hrálo v Praze a Brně, o deset let později opět v hlavním městě a Ostravě. 

Čeští florbalisté na MS
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

"Česká florbalová unie získala pořadatelství nejdůležitější akce ve florbalu, kterou mistrovství světa mužů je. Fanoušci se mohou těšit, že v roce 2018 uvidí v České republice ten úplně nejlepší florbal," řekl prezident ČFbU Filip Šuman.

Vyvrcholení bude v O2 areně

O pořadateli rozhodlo devět z jedenácti členů výkonného výboru, český ani finský zástupce nehlasovali. "Diskuze byla docela složitá, všichni členové se museli vyjádřit ke kandidatuře, protože Finové se také snažili nabídnout co nejlepší mistrovství světa. Nakonec to rozhodnutí padlo jednoznačně pro nás," uvedl Šuman.

Jisté je, že šampionát bude v prosinci 2018 opět v Praze a vyvrcholí v O2 areně. "S tím jsme šli do kandidatury. Zda to bude pouze v Praze, nebo přičleníme ještě druhé město, to se teprve uvidí," řekl Šuman. Rozpočet na pořádání turnaje odhaduje mezi 50 a 70 miliony korun.

Radost českých florbalistů
zdroj: ČFbU autor: Martin Flousek

V Česku se loni poprvé konalo v Ostravě a Brně také mistrovství světa žen, teď se ČFbU chystá na čtvrtý velký šampionát. "Nároky se mezi rokem 2008 a 2013 výrazně zvedly. Jsem přesvědčen, že florbal se do roku 2018 ještě hodně posune, takže nás čeká nejen detailní příprava organizačních záležitostí, ale samozřejmě finanční starosti. Uspořádat tuto akci je obrovsky nákladné. Ale jsem přesvědčen, že jak jsme zvládli ty akce minulé, tak to zvládneme i tentokrát," uvedl Šuman. Rozpočet na pořádání turnaje odhaduje zhruba mezi 50 a 70 miliony korun.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články