Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalisté opět padli, nestačili na švédské mistry světa

Hämeenlinna – Ani v druhém zápase na Euro Floorball Tour nedokázali čeští florbalisté bodovat. Po úvodní prohře s Finskem podlehli i Švédsku, tentokrát 2:7. Úřadující mistři světa tak oplatili soupeři dubnovou prohru z České Lípy, která byla pro Čechy vůbec první ve vzájemných zápasech v historii. 

Bezbrankový stav prolomil v 17. minutě Galante Carlström, který poprvé překonal brankáře Baráka. Pak ještě 46 vteřin před první pauzou zvýšil po Adrianssonově akci Mattias Samuelsson. Hned po 75 sekundách druhé části se podruhé v zápase prosadil Galante Carlström a na čtyřbrankový rozdíl upravil ve 27. minutě Andriansson.

Krátce po polovině utkání inkasoval poprvé také Aman. Na své první reprezentační akci si připsal premiérovou trefu Tomáš Chroust. Nordgren s Johanem Samuelssonem ale ještě v druhé části upravili na 6:1. V závěrečném dějství na Tomašíkovo snížení odpověděl Nilsberth.

V neděli od 11:00 čeká tým trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného poslední duel se Švýcarskem, který bude zároveň zápasovou generálkou na prosincové mistrovství světa v Göteborgu.

"Nepodali jsme špatný výkon. Ale Švédové si vždycky počkají na naši chybu a trefí to. Škoda těch pár situací, ale celkově to nebyl špatný výkon. I my jsme měli dát více gólů, ten výsledek je trošku zkreslující," řekl útočník Tomáš Sladký.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih uktání florbalistů: Švédsko - Česko

Výsledky Euro Floorball Tour:

ČR - Švédsko 2:7 (0:2, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 32. Tomáš Chroust (Dóža), 44. Tomašík (Suchánek) - 17. Galante Carlström (Rudd), 20. M. Samuelsson (Adriansson), 22. Galante Carlström (Stenberg), 27. Adriansson (J. Samuelsson), 35. Nordgren (Svahn), 38. J. Samuelsson (Enström), 53. Nilsberth (Nordgren). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 598. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články