Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Florbalisté na úvod Euro Floorball Tour nestačili na Finsko

Hämeenlinna (Finsko) – Zatímco českým florbalistkám se na úvod Euro Floorball Tour dařilo, jejich mužští protějšci v Hämeenlinně tak úspěšní nebyli a Finsku podlehli 6:9. Svěřenci trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného sice vedli před polovinou zápasu 4:2, ale domácí výběr pěti góly ještě ve druhé třetině rozhodl. 

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté nestačili na EHT na Finsko

Skóre otevřel v polovině úvodní části Tiitu, ale nerozhodný stav po první třetině zařídil Suchánek. Ve 23. minutě vrátil Finům vedení v přesilovce Tiitu, další minuty patřily Čechům. Mezi 25. a 28. minutou otočili stav Tokoš, Dóža a Ondrušek.

Více ale už Finové soupeři nepovolili a sami rychle rozhodli. Mezi 34. a 36. minutou skórovali třikrát v rozmezí 98 sekund. V závěrečném dějství zmírnili porážku Mikeš a Jendrišák.

"Odehráli jsme dobrou první třetinu a na začátku druhé jsme se dostali do vedení. O výsledku rozhodl gól na 3:4, který Finy nakopl k otočení zápasu. Ve třetí třetině jsme opět zlepšili hru, ale na rozjeté Finy to nestačilo," řekl asistent trenéra Zdeněk Skružný.

Stejný klíčový moment utkání označil i útočník Patrik Dóža. "O osudu utkání rozhodla druhá třetina, kde jsme zbytečně polevili. Měli jsme zápas dobře rozehraný, ale opět jsme přestali hrát. Dostávali jsme jednoduché branky, které jsme měli ubránit. Musíme zapracovat na přesilových hrách, ve kterých jsme dneska nebyli nebezpeční. Přesilovky však o výsledku nerozhodly," uvedl hráč švédského Pixba Wallenstam. 

V sobotu se český výběr od 15:00 utká se Švédskem. 

Výsledky Euro Floorball Tour

Finsko - ČR 9:6 (1:1, 6:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 10. Tiitu, 23. Tiitu (Väänänen), 29. Töllikkö (Hulmi), 31. Pfitzner (Mika Kohonen), 34. Koskelainen (Kailiala), 35. Tiitu (Mika Kohonen), 36. Kailiala (Koskelainen), 42. Molainen (Salo), 46. Kapanen (Töllikkö) - 16. Suchánek (Veltšmíd), 25. Tokoš, 27. Dóža (Curney), 28. Ondrušek (Tokoš), 46. Mikeš (Dóža), 54. Jendrišák (Tomašík). Rozhodčí: Skoog, Hamberg (oba Švéd.). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 548.

Švédsko - Švýcarsko 6:2 (1:1, 0:1, 5:0). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články