Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brno finišuje s přípravami na florbalový svátek

Brno - Pořadatelé mistrovství světa florbalistek finišují s přípravami brněnské Městské haly na sobotní zahájení šampionátu. Do jihomoravské metropole dorazí v průběhu dneška všechny týmy, v pátek je čekají první tréninky. Druhým pořadatelským městem je Ostrava. České reprezentantky narazí v prvním utkání v sobotu na Norsko. Přímé přenosy z MS odvysílá ČT sport a náš web.

S blížícím se začátkem mistrovství stoupá i zájem o vstupenky. "Polovina je už na úvodní dny prodána. V předprodeji zbývá zhruba 1 200 vstupenek. Snažili jsme se držet nízké ceny, abychom dostali do hlediště co nejvíce lidí," uvedl ředitel organizačního štábu Jan Jirovský. "Je předpoklad, že se nám podaří překonat rekord v návštěvnosti a celý šampionát uvidí přes 40 000 diváků," dodal.

Vnitřní prostory Městské haly ve Vodově ulici začnou pořadatelé upravovat ve čtvrtek večer. Diváci najdou v aréně komfortní zázemí. Zážitky ze zápasů umocní obrazovka o rozměrech 5x3,5 metru, na které se bude promítat v přímém přenosu dané utkání s opakováním nejzajímavějších situací. "Hned první den bude divácky atraktivní repríza finále posledního mistrovství světa mezi Švédskem a Finskem," poznamenal Jirovský.

Jan Jirovský: "Naším vzorem je mistrovství světa basketbalistek před třemi lety, kdy byly zápasy českého týmu ve skupině v Brně vyprodané. Rádi bychom uvítali stejný počet diváků i na florbalu."

Až na drobné šrámy a nachlazení jsou všechny hráčky českého reprezentačního výběru v pořádku. "Vážnější problémy měla pouze naše hlavní opora Denisa Billá, která už ale bude také připravena do mistrovství světa naskočit," dodala trenérka Markéta Šteglová.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky doufají, že na brněnském šampionátu bude vyprodáno
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články