Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Florbalistky prohrály se Švýcarskem, muži nestačili na Švédsko

Göteborg (Švédsko) - České florbalistky prohrály v úvodním utkání na Euro Floorball Tour v Göteborgu se Švýcarskem 4:7. Vítězky rozhodly ve druhé třetině, ve které získaly díky třem gólům vedení 5:2. Prohráli i florbalisté - ve švýcarském Schaffhausenu podlehli Švédsku 3:10. Svěřenci trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného sice vedli ve 12. minutě 3:2, ale úřadující mistři světa pak ukázali svou sílu.

Český tým se v osmé minutě ujal vedení díky Sládečkové, ale stav otočily Mischlerová s Wikiovou. V 18. minutě vyrovnala opět Sládečková, druhá třetina však patřila Švýcarkám. Na trefy Bärtschiové, Hermannové a Frickové ještě navázaly ve třetí třetině Scheideggerová a Nötzliová, které upravily už na 7:2. Trefami v rozmezí 18 sekund v 52. minutě zkorigovaly výsledek Vojáčková se Žůrkovou.

Na Švýcarky narazí nároďák i v prosinci

"Chtěly jsme hlavně zodpovědně bránit a moc neinkasovat, což se nám ale nakonec příliš nepodařilo. Na druhou stranu jsme i v pozměněné sestavě dokázaly úspěšně předvést některé dlouhodobě nacvičované věci, takže alespoň částečná spokojenost tam je," řekla oficiálním stránkám ČFbU trenérka Markéta Šteglová.

"Teď už bude klíčové, jak si se Švýcarkami poradíme na prosincovém šampionátu," dodala Šteglová s výhledem na domácí mistrovství světa v Brně a Ostravě. Dvěma góly se blýskla Hana Sládečková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalu Česko - Švýcarsko

ČR - Švýcarsko 4:7 (2:2, 0:3, 2:2) Branky a nahrávky: 8. Sládečková (Žůrková), 18. Sládečková (Žůrková), 52. Vojáčková (A. Bočanová), 52. Žůrková (Krupnová) - 13. Mischlerová (Hermannová), 16. Wikiová (Hermannová), 27. Bärtschiová, 35. Hermannová (Wikiová), 39. Fricková (Martiová), 43. Scheideggerová, 51. Nötzliová (Rüttimannová). Rozhodčí: Anderssonová, Jensenová (obě Švéd.). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 218.

Švédové otevřeli skóre ve čtvrté minutě díky trefě Kima Nilssona, vzápětí odpověděl Sýkora a Švédsku vrátil vedení Samuelsson. Za půl minuty vyrovnal debutující Valeš a stav otočil Curney. Ještě v úvodním dějství ale Seveřané strhli vedení znovu na svou stranu, když se prosadili Galante-Carlström a v přesilovce Enström.

Těsný stav vydržel až do závěru druhé části, ale v 38. minutě zvýšil Rudd a 58 sekund před pauzou se trefil ještě Östholm. Desítku v závěrečném dějství dovršili Samuelsson, Holmgren, Galante-Carlström a Kanebjörk.

ČR - Švédsko 3:10 (3:4, 0:2, 0:4) Branky a nahrávky: 6. Sýkora (Dóža), 9. Valeš (Ondrušek), 12. Curney (Jendrišák) - 4. K. Nilsson (Samuelsson), 8. Samuelsson (Rudd), 13. Galante-Carlström (Enström), 16. Enström (K. Nilsson), 38. Rudd (Enström), 40. Östholm (Samuelsson), 47. Samuelsson (Malmström), 48. Holmgren (Nordgren), 50. Galante-Carlström (Rudd), 56. Kanebjörk (Wallgren). Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.), Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváci: 315.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články