Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Vítkovice nejsou ve formě, přesto chtějí do semifinále

Tampere – Postup do semifinále mají jako základní cíl na Poháru mistrů v Tampere florbalisté Vítkovic. Ostravané potřebují k posunu do play-off předčít v základní skupině buď švédský Falun, nebo pořádající SC Classic. Vítkovice čeká první zápas dnes od 9:00 s Falunem, v pátek od 17:00 pak hrají proti Classicu, přímý přenos můžete sledovat exkluzivně na našem webu. 

Vítkovice nezastihl úvod sezony zrovna v oslnivé formě a do Finska odletěly jako sedmý tým tabulky. Kouč Radomír Mrázek odmítá slova o krizi, ale nepopírá, že výkony mužstva mají k ideálu daleko. "Vázne nám souhra, nejsme produktivní tak jako v minulých letech. Zčásti to přičítám velké obměně kádru, kterou jsme si v létě prošli. A ještě chvilku potrvá, než si to sedne. I tak jsem ale přesvědčen, že ve Finsku jsme schopni obstát," řekl Mrázek.

Vítkovice se na turnaji klubových mistrů představí po třech letech a pokusí se navázat na tehdejší stříbrný úspěch. To však znamená vyřadit v základní skupině jednoho ze dvou silných týmů IBK Falun, SC Classic, protože do play-off postoupí první dva. "Vzhledem k celkové finanční náročnosti takové účasti bych uvítal, kdyby se hrálo více zápasů. Pokud skončíme třetí, jedeme po dvou zápasech domů, což je dost kruté," řekl Mrázek k třetímu ročníku nového formátu se silnějším obsazením.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih florbalového utkání Otrokovice - Vítkovice

"Dvouzápasová" varianta navíc pro Vítkovice není nereálná. Nechat za sebou Falun nebo Classic bude pro Ostravany tvrdý oříšek. "Falun má obrovskou útočnou sílu, prosazuje se nátlakovým stylem, dává spoustu gólů, v kádru je to samý reprezentant. Classic je totéž v bleděmodrém. Za první tři kola v lize dali 44 branek, neuvěřitelná síla. Přesto si myslím, že právě přes ně by cesta mohla být lehounce schůdnější," řekl Mrázek.

Český florbal má zastoupení i v týmu Alligator Malans, kde působí útočníci Martin Ostřanský a Vojtěch Skalík. Ti budou bojovat o postup v základní skupině s finským šampionem SPV Seinäjoki a lotyšským SK Lielvarde.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články