Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Florbalisty sezony se stali Tomašík a Billá

Praha - Útočník Milan Tomašík ze švédského Dalenu a obránkyně Denisa Billá z Herbadentu SJM Praha 11 byli vyhlášeni na slavnostním večeru v pražském Divadle Na Jezerce nejlepšími českými florbalisty uplynulé sezony. Čtyřiadvacetiletý Tomašík získal ocenění poprvé, o tři roky starší Billá se dočkala podruhé. Oba vítězové vedli s náskokem už po polovině hlasování odborníků a novinářů.

Florbal
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Tomašík zvítězil v kategorii Florbalista sezony s 278 body a před druhým kanonýrem Matějem Jendrišákem z Chodova měl náskok 127 bodů. Jendrišák tak opustil trůn po dvouletém kralování, v roce 2011 nechal za sebou právě Tomašíka o pouhé dva body. Třetí skončil se 137 body obránce Patrik Suchánek z Vítkovic, který získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče extraligy. S náskokem 81 bodů předčil Martina Richtra ze Střešovic.

Billá byla zvolena Florbalistkou sezony naprosto suverénně, když získala 446 bodů, o 283 více než druhá Gabriela Žůrková z Chodova. Třetí skončila se 144 body klubová spoluhráčka Billé Eliška Krupnová. Billá navázala na své individuální ocenění z roku 2004.

Billá, která byla vyhlášena už nejužitečnější hráčkou superfinále v extralize po výhře Herbadentu nad Vítkovicemi, se dočkala i stejného ocenění celé nejvyšší soutěže. Nejlepším brankářem se stal Tomáš Kafka ze Střešovic, který se vrátil na trůn po dvouletém kralování Davida Rytycha a vyhrál už poosmé. Brankářkou sezony je Lenka Kubíčková z Vítkovic.

Nejlepším trenérem byl stejně jako loni zvolen Radomír Mrázek z Vítkovic, v nově vyčleněné anketě pro trenérku sezony vyhrála Markéta Šteglová, která vede Herbadent i ženskou reprezentaci. Juniory sezony byli vyhlášeni Tadeáš Chroust z SSK Future a Michaela Mlejnková z Liberce. Nejlepší dvojicí rozhodčích jsou popáté za sebou Petr Černý a Jiří Janoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články