Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalistky si na EFT v Brně otestují dějiště MS i diváckou podporu

Praha - České florbalistky si v Euro Floorball Tour otestují v Brně jedno z dějišť prosincového domácího mistrovství světa. Zápasy tradičních soubojů série proti Švýcarsku, Švédsku a Finsku odehrají v Městské sportovní hale Vodova, kde se bude hrát na šampionátu základní skupina před přesunem do Ostravy. Přímý přenos utkání Česko – Finsko sledujte od 20:00 na ČT sport a našem webu.

České florbalistky
zdroj: ČT24

Trenérka Markéta Šteglová necítí, že by už na tým dýchala atmosféra vrcholu dvouletého přípravného cyklu. "Nevím, jak hráčky, ale na realizační tým asi tolik ne. Víc věcí nastane v průběhu podzimu, budeme se na mistrovství světa intenzivněji připravovat a holky to snad zvládnou," řekla Šteglová.

Turnaj je sice důležitým testem před vrcholem roku v podobě prosincového šampionátu, nejdůležitější však bude letní příprava a podzimní část sezony v klubech. Hráčky čeká větší dohled vedení reprezentace zejména na kondiční připravenost, protože ženský nároďák na společné srazy z důvodu termínových kolizí nemá až tolik času. "Na tom chceme zapracovat. Kromě pár holek z Vítkovic je většina z Prahy a okolí. Takže velký problém by to být neměl," prohlásila Šteglová.

Podle prezidenta ČFbU Filipa Šumana se úroveň péče o reprezentaci žen výrazně zlepšila. "Pokud chceme po holkách výkony, musíme vytvořit příslušné podmínky. Letos je má tým nejlepší v historii. Tak, aby v prosinci uspěly," uvedl Šuman. K úplné profesionalizaci to ale ve florbale zatím nepovede. Většina hráček studuje či pracuje a florbal je pro ně především zábavou.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty Martina Kozáka

V kádru reprezentace má tradičně největší zastoupení s devíti hráčkami mistrovský Herbadent SJM Praha 11. "Nominaci jsme museli tvořit před semifinále, možná bychom to teď udělaly jinak. Kádr reprezentace není tak široký, jak bychom si představovaly, musíme také řešit to, že některé hráčky vypadly už ve čtvrtfinále, je tam dlouhá herní pauza," navázala Šteglová.

Věří, že se některé reprezentantky s dlouhou herní pauzou vyrovnají. A stejně tak finalistky s únavou. "Po dlouhé době byla semifinále zajímavější, to jedno došlo až do sedmého zápasu, snad holky nasbírají nějaké síly a předvedeme svou hru, na kterou se už tak tři čtvrtě roku připravujeme," dodala Šteglová.

V únoru sehrály Češky dva přípravné zápasy v Yverdonu se Švýcarskem, kde dostaly příležitost i hráčky širšího kádru. "Díky svým výkonům ve Švýcarsku i v ligových zápasech se do sestavy opět dostaly Gabriela Žůrková, Hana Sládečková a Zuzana Halfarová," řekla druhá trenérka Karolina Šatalíková.

Zuzana Mazurová, reprezentační kapitánka:

"I když je únava z celé sezony znát, každý se těší. Zvlášť, když se hraje v Brně, kde bude i mistrovství. Očekáváme velký divácký zájem. Moje favoritky jsou Finky. To je absolutní špička, na kterou nám ještě něco chybí. Momentálně se nám ale proti nim hraje nejlépe."

Oproti únorové sestavě se do nominace vrátily například Denisa Billá, Anet Jarolímová a Nikola Černá. "V Brně se rovněž objeví v brance Jana Christianová, poslední z brankářek širší nominace, kterou jsme ještě v zápasech nevyzkoušely. Doplní ji Kristýna Provázková, která má momentálně velmi dobrou formu," řekla Šatalíková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články