Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Florbalové superfinále překoná loňský divácký rekord

Praha - Nový divácký rekord pravděpodobně vytvoří sobotní extraligové superfinále florbalové extraligy v pražské O2 areně. Návštěva na duel o titul v mužské nejvyšší soutěži mezi Chodovem a Vítkovicemi by se mohla vyšplhat až přes deset tisíc fanoušků. Poprvé v historii budou účastníci oceněni i finanční prémií. Přímý přenos mužského superfinále sledujte v sobotu od 17:55 na ČT sport a našem webu.

Trofej pro vítěze florbalové extraligy
zdroj: ČT sport

Loňská premiéra modelu s jediným utkáním o titul přilákala na duel florbalistů Střešovic s Vítkovicemi rovněž do O2 areny 7 877 diváků. Na souboj Herbadentu SJM Praha 11 s FbŠ Bohemians přišlo 5 097 příznivců. "Loňský počet, který byl rekordní nejen pro florbal, ale pro všechny halové sporty, určitě překonáme. S jistotou padne hranice 9 000 diváků, a pokud vydrží trend posledních dní, tak by mohlo padnout i 10 tisíc," řekl prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Do druhého ročníku projektu šli organizátoři už klidněji než rok předtím. "Rok jsme tvrdě pracovali, abychom loňskou vysokou laťku udrželi. Během play-off jsme cítili pozitivní efekt superfinále, kdy pro týmy už postup ze semifinále se rovnal malému vítězství. Zájem diváků se oproti loňsku zvýšil," pochvaloval si Šuman, podle něhož vyjde pořádání jednodenní akce v O2 areně na tři miliony korun.

Na letošní druhé superfinále unie přichystala několik novinek. Ženy šest let po mužích mají novou trofej. Pohár Flora Florbal zhotovil opět David Lomos. "Letos se k trofejím přidá i finanční motivace. Mezi čtyři superfinalisty se rozdělí celkem 400 tisíc korun," navázal Šuman.

Z této částky se může mužský šampion těšit na 200 tisíc korun a mistryně v ženské kategorii, které vzejdou z duelu Herbadentu s Vítkovicemi, získají 120 tisíc korun. "Vítěze na podzim čeká i cesta na Pohár mistrů," naznačil Šuman, že odměna představuje i formu podpory, aby neměli vítězové extraligy problémy s financováním účasti na turnaji ve finském Tampere.

Nově budou oceněni také nejužitečnější hráči obou superfinále. "Diváci se mohou těšit i na řadu akcí. Při superfinále bude například taková kavárna prosincového mistrovství světa žen, do které budou zapojeny i reprezentantky. Větší bude i merchandising, aby si mohli fanoušci koupit upomínkové předměty, a těšit se mohou i na bohatý doprovodný program," dodal Šuman.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články