Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Florbalisté Otrokovic rozstříleli Bohemians, Tatran prohrál v Brně

Praha – Florbalisté Otrokovic ani Bohemians neprožívají zrovna nejpovedenější sezonu a oba týmy tak před vzájemným utkáním měnily trenéry. Premiéra se více povedla otrokovickému Danielu Foltovi, který svůj celek dovedl k vítězství 7:2. Vedoucí Tatran překvapivě podlehl Brnu. Florbalistky Vítkovic se vrátily do čela nejvyšší domácí soutěže, když ve vzájemném zápase prvních dvou týmů extraligy porazily Herbadent Praha 4:3 po nájezdech. 

Dlouho vyrovnané utkání mezi Bohemians a Otrokovicemi zlomila poslední třetina. V ní se moravský celek dokázal odpoutat ze stavu 2:2 a postupně navýšil své vedení až na pětigólový rozdíl. Z povedené premiéry na trenérské lavičce se tak mohl radovat dlouholetý reprezentant Daniel Folta.

Vedoucí tým extraligy florbalistů Tatran Střešovice prohrál 3:5 v Brně, kde utkání přilákalo rekordní návštěvu základní části soutěže 1 574 diváků. Domácí Bulldogs rozhodli o vítězství nad patnáctinásobným mistrem v poslední třetině, kterou vyhráli 2:0. Tatran nezachránily od druhé porážky v normální hrací době ani dva góly Marka Vávry.

"Fantastické publikum dohnalo domácí tým k vítězství. Bohužel jsme si nevytvořili tolik brankových příležitostí, abychom vstřelili alespoň o jednu branku více než domácí," řekl kouč Tatranu Jan Zahálka, jehož tým nenavázal na výhru 7:3 z prvního vzájemného duelu v sezoně. Střešovice vedou tabulku o bod před Chodovem, který má však dvě utkání k dobru. Brno je deváté. 

Vítkovice jsou zpátky v čele

Vítkovice si v první třetině taháku 15. kola ženské extraligy vybudovaly dvoubrankový náskok, do šaten šel ale spokojenější Herbadent, kterému výborně zachytala Lenka Suková. V poslední vteřině úvodního dějství vstřelila vedoucí branku Anet Jarolímová. I z této situace se dokázaly hráčky Vítkovic dostat díky Denise Ferenčíkové. Její hvězdný večer pokračoval. Po dvou gólech v základní hrací době, která skončila remízou 3:3, rozhodla i v nájezdech. V páté sérii uspěla a 2 body připsala na stranu Vítkovic, které tak nyní vévodí ženské extralize.

Extraliga florbalistů:

Bulldogs Brno - Tatran Střešovice 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Branky: 19. Mendrek, 24. Coufal, 31. Žižka, 46. Kadlec, 60. Ondráček - 26. a 39. Vávra, 22. Ondrušek.

Panthers Otrokovice - FbŠ Bohemians 7:2 (1:2, 1:0, 5:0)
Branky: 30. a 59. Vaněk, 5. Ťopek, 49. Nagy, 50. Uhrinovský, 56. Ďopan, 60. Koňařík - 12. Kozák, 19. Šimek.

Extraliga florbalistek:

FbŠ Bohemians - JM Chodov 8:7 (3:5, 3:1, 2:1).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články