Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté nepřekročili svůj stín, Finsku podlehli 1:4 a jsou bez medaile

Curych - Čeští florbalisté prohráli ve čtvrtfinále mistrovství světa v Curychu s favorizovaným Finskem 1:4 a budou bojovat o páté až osmé místo. Obhájci bronzu zaznamenali nejhorší umístění od roku 2000, kdy skončili šestí. V pátek od 16:30 se svěřenci Tomáše Trnavského utkají s Norskem, které prohrálo v Bernu s domácími Švýcary 5:11. V případě úspěchu by Češi hráli ještě v sobotu o páté místo, o sedmou pozici se nehraje. 

David Rytych
zdroj: ČTK

Po úterní prohře s Lotyšskem v boji o vítězství v základní skupině zamíchal Trnavský sestavou. Opatrný začátek nepřinesl žádné šance, oba týmy vyčkávaly, až se jim otevře prostor. Až v páté minutě poprvé ohrozil Kafku Kapanen a nebezpečná byla i kombinace Väänänena s Vänttinenem.

Ve 13. minutě šel pykat za faul Sladký, český brankář vyrazil střelu Tiitua, ale ten se prosadil v 15. minutě při trvajícím oslabení Čechů. Ti vyrazili do brejku, ale kapitán Fridrich chybně rozehrál a po asistenci Forstena Tiitu mířil do odkryté branky. Kafka pak podržel svůj tým při Jussilově zakončení. Na druhé straně trefil boční konstrukci Ostřanský.

Hned v úvodu druhé části pokryl Kafka šanci Miky Kohonena, za českým tým se dostali ke střele Ostřanský a Jendrišák. Ve 26. minutě se ale trefil povedenou ránou o levou tyč Väänänen a za dvě a půl minuty měli Seveřané už tříbrankový náskok. Mika Kohonen ze standardní situace našel na levé straně Tiitua, který snadno zaznamenal svou druhou branku.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Finsko

Neprůstřelnost Toivoniemiho prolomil český tým při vyloučení Wardiho, kdy se Tomašík trefil z dálky do levého horního rohu finské branky. Třetí třetina přinesla ještě otevřenější hru. Šanci měl Ostřanský, Kafka musel řešit nebezpečné pokusy Miky Kohonena či Järviho. Po napadání českého týmu chyběla přesnější přihrávka Zálesného na volného Sladkého.

Česká snaha kýžené snížení nepřinesla, naopak vítězové minulých dvou šampionátů v 53. minutě pojistili své vedení. Chrápek z rohu chybně rozehrál na Kološe a Kapanen přehodil Kafku. V 56. minutě si Trnavský vzal oddechový čas a sáhl k power play, v níž střelu Zálesného zastavila tyč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články