Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Střešovice i Herbadent postoupily do semifinále Poháru mistrů

Umea (Švédsko) - Florbalisté Tatranu Střešovice i hráčky týmu Herbadent SJM Praha 11 postoupili ve Švédsku snadno do semifinále Poháru mistrů. Tatran porazil lotyšský klub RTU/Inspecta vysoko 11:4 a v boji o finále jej čeká švédský Dalen s českým útočníkem Milanem Tomašíkem. Herbadent rozdrtil rovněž lotyšský celek RSU/Runway 11:1 a v semifinále nastoupí v sobotu proti finskému klubu SC Classic. Vyvrcholení turnaje nabídne ČT sport i náš web.

Střešovice, které na turnaji obhajují finálovou účast z loňska z Mladé Boleslavi, se ujaly vedení v osmé minutě díky Švédu Von der Pahlenovi, který se po absenci v prvním duelu se Storvretou už připojil k týmu. V 18. minutě vyrovnal Bunka, ale Tatranu vrátil 11 vteřin před koncem úvodní části v přesilovce vedení kapitán Fridrich.

V druhém dějství zvýšili trefami během minuty a půl Richter s Ondruškem, stav sice zkorigoval Levanovics, ale ve 29. minutě se prosadil v oslabení podruhé v utkání Ondrušek a po něm také Tomáš Vávra. Zicha pak překonal Lisovskis, ale Tatran dál navyšoval skóre.

Ondrušek sice z trestného střílení hattrick nedovršil, ale v přesilovce pěti proti třem se prosadil Von der Pahlen a v pokračující výhodě rovněž podruhé v zápase Fridrich, který v 49. minutě v další přesilovce přidal i svou třetí trefu večera. Pražané nadále trestali soupeře za vyloučení.

O tom, že se Tatran střetne s Dalenem, rozhodl Tomašík, který v 59. minutě zařídil výhru švédského týmu 6:5 nad SPV a zajistil prvenství ve skupině A.

Herbadent naděloval Lotyškám

V duelu Herbadentu s RSU tým z Rigy odolával převaze favorizovaných Češek do deváté minuty, kdy zakončila kombinaci do odkryté branky Cepek-Žižková. V druhé třetině se Lotyšky dlouho držely, ale pak inkasovaly třikrát během 62 sekund. Ve 32. minutě se pak zapsala podruhé v zápase mezi střelkyně Theodosisová.

V závěrečném dějství po trefách Klímové a Jílkové dovršila "desítku" Sádková. V 57. minutě připravila Honkýšovou o čisté konto v přesilovce Bilinská. Na rozdíl deseti branek opět upravila 38 sekund před koncem také v početní převaze Šteglová.

"Semifinále byl náš cíl. Měly bychom v něm předvést stejný výkon jako v zápasech ve skupině," řekla oficiálním stránkám České florbalové unie kapitánka Šteglová. Brankářku Kateřinu Honkýšovou trošku mrzelo, že přišla o čisté konto. "Bylo to chviličku před koncem. Na druhou stranu je důležitější týmová výhra než osobní statistiky," prohlásila Honkýšová. Skupinu B vyhrál SC Classic díky vítězství 4:3 po samostatných nájezdech nad Piranha Chur. Poražené Švýcarky čeká v semifinále švédský tým IKSU, který suverénně ovládl "áčko".

Herbadent SJM Praha 11 - RSU/Runway 11:1 (3:0, 4:0, 4:1)

Branky: 10. a 60. Šteglová, 19. a 32. Theodosisová, 30. a 50. Jílková, 9. Cepek-Žižková, 29. Urbánková, 30. vlastní, 43. Klímová, 52. Sádková - 57. Bilinská. Rozhodčí: Henriksen, Ingebrigtsli (oba Nor.). Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 158.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články