Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Čeští florbalisté vyhráli akademické MS, ženy skončily druhé

Praha - Čeští florbalisté vyhráli akademické mistrovství světa, když dnes v hale pražské Sparty na Letné zdolali ve finále Finsko 8:4. V ženské kategorii skončily Češky druhé, když podlehly Švédsku 2:5.

Florbal
zdroj: ČT4

Svěřenci trenérů Radima Cepka a Zdeňka Skružného vykročili za historicky prvním triumfem na pátém světovém šampionátu vysokoškoláků rázně. Už v úvodu druhé třetiny vedli 4:0 a bez potíží dokráčeli k výhře. Po stříbru z roku 2008 ve finském Seinäjoki a bronzu o dva roky později z Umey tak dosáhli na nejcennější kov. Podílel se na tom 22 body za devět branek a 13 asistencí v pěti zápasech nejproduktivnější hráč turnaje Milan Tomašík.

Florbalistky pod taktovkou trenérů Markéty Šteglové a Michala Jedličky obhájily stříbro z roku 2010. Češky sice vedly už od 24. vteřiny po trefě Jarolímové, ale mezi 28. a 46. minutou Švédky otočily výsledek čtyřmi góly, z nichž tři vstřelila Wibronová.

Trenér českého týmu Zdeněk Skružný:

"Hráči, kteří studují, mají daleko více času věnovat se florbalu na té nejvyšší úrovni. Dobrých hráčů je spousta, takže šlo jen o to mít šťastnou ruku a vědět, jaké typy do týmu chceme, a vybrat je."

Je nám líto, video expirovalo.
Po florbalovém akademickém MS
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články