Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Čeští florbalisté těsně podlehli Švédsku

Bern - Čeští florbalisté prohráli ve svém druhém vystoupení na turnaji Euro Floorball Tour v Bernu se Švédskem 6:7 a podlehli mu i v dodatečných nájezdech 0:1. Svěřencům trenéra Trnavského nepomohl ani závěrečný finiš. Po dvou třetinách prohrávali 1:7 a ztrátu snížili na rozdíl jediné branky. Závěrečný zápas čeká český tým v neděli od 15:00 proti domácímu Švýcarsku.

Florbal
zdroj: ČT4

Švédům patřila úvodní třetina a ve čtvrté minutě otevřel skóre Östholm. Po trefách Andersona a Galanteho snížil Skalík, ale ještě v úvodní části upravili na 1:5 Karlsson a znovu Östholm. Po dvou gólech Kima Nilssona v úvodu druhé třetiny se zdálo být rozhodnuto, český výběr se však nevzdal.

Ve 44. minutě snížil z trestného střílení Skácel, za 81 vteřin se prosadil Richter a v 48. minutě snížil na 4:7 Jakůbek. Další naději dal Čechům v 55. minutě při vyloučení Sladkého v oslabení Tokoš a v čase 57:58 upravil na rozdíl jediné branky Tomašík, ale Švédové výhru udrželi. V rozstřelu se prosadil Björk.

Češky nedaly Finkám ani gól

České florbalistky podlehly ve druhém zápase na Euro Floorball Tour v Karlstadu Finsku 0:4 a prohrály i v dodatečných nájezdech 1:2. Před posledním zápasem na turnaji zůstávají bez bodu, v neděli od 12:00 se výběr trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové utká se Švýcarskem. Finky se ujaly vedení už ve třetí minutě díky Ukkonenové a stav 1:0 dlouho vydržel.

Českému týmu se nepodařilo vyrovnat při dvou vyloučeních Ukkonenové. V závěrečném dějství pojistila vedení Tuppurainenová a potom během 63 vteřin skórovaly Karoliina Kujalaová a Alankoová. V nájezdech se proti debutující Horňákové prosadily za Finsko Alankoová a Luomaniemiová, za český výběr se trefila jen Lacková.

MUŽI

Česká republika - Švédsko 6:7 (1:5, 0:2, 5:0), nájezdy 1:0

Branky a nahrávky: 17. Skalík (Rybka), 44. Skácel, 45. Richter (Skácel), 48. Jakůbek (Rybka), 55. Tokoš, 58. Tomašík (Skalík) - 4. Östholm (Björk), 6. Anderson (Stenberg), 11. Galante (Enström), 17. Karlsson (Anderson), 20. Östholm (Björk), 22. K. Nilsson (Löfdahl), 23. K. Nilsson (Sundstedt). Rozhodčí: Baumgartner, Kläsi (oba Švýc.). Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 500.

ŽENY

Česká republika - Finsko 0:4 (0:1, 0:0, 0:3), nájezdy 1:2

Branky a nahrávky: 3. Ukkonenová (Kauppilaová), 46. Tuppurainenová (Tikkanenová), 51. K. Kujalaová, 52. Alankoová (Mertsalmiová). Rozhodčí: Bienkowski, Chomnicki (Pol.). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 185.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články