Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Střešovice se s Vítkovicemi střetnou o florbalový titul

Praha - Souboj jediných dvou klubů, které dosud dokázaly triumfovat v domácí nejvyšší soutěži, nabídne sobotní superfinále extraligy florbalistů. Suverén Tatran Střešovice bude útočit v pražské O2 areně na patnáctý titul v devatenáctileté historii a Vítkovice se pokusí opět narušit hegemonii pražského klubu. V ženské kategorii bude chtít už pošesté za sebou usednout na trůn Herbadent SJM Praha 11, který bude čelit FbŠ Bohemians.Finále mužské extraligy sledujte živě od 16:55 na programu ČT4 a na našem webu.

Pohár pro vítěze florbalového superfinále
zdroj: ČT24

Střešovice, které vyhrály deset z posledních jedenácti ročníků a pouze v roce 2009 nestačily na Vítkovice, prošly letos do finále bez jediné ztráty. Ve čtvrtfinále zdolaly Havířov 4:0 na zápasy a v semifinále stejným poměrem svého loňského finálového soka FBC Ostrava. "Bohužel naše cesta do finále moc těžká nebyla. Se zápasy v závěru základní části s Vítkovicemi a Chodovem se to nedalo srovnat. Je to pro nás vlastně v sobotu první opravdový zápas play off," řekl trenér Střešovic Jan Zahalka. Vítkovice postoupily také nejrychlejším možným způsobem ve čtvrtfinále přes Bulldogs Brno a v boji o superfinále zdolaly ambiciózní Chodov 4:2 na utkání.

"Obě série byly těžké. Museli jsme vydat všechno a naše příprava těžkými zápasy byla výhodnější než pro Tatran," prohlásil trenér Vítkovic Radomír Mrázek. Účastníci finále sice opakují, že by ze sportovního hlediska raději pokračovali v sériích na tři vítězná utkání jako v minulých letech, ale na výjimečnou atmosféru premiérového souboje se těší. "Někteří si to zažili už při mistrovství světa. Kdyby byla atmosféra alespoň poloviční jako tehdy, bylo by to skvělé," řekl kapitán Střešovic Milan Fridrich při vzpomínce na domácí šampionát v roce 2008.

Je nám líto, video expirovalo.
Před florbalovým superfinále

Herbadent SJM Praha 11 od svého vzniku sloučením týmů Tatranu Střešovice a Děkanky suverénně vládne domácí soutěži žen a v play off vyhrál všech 41 utkání. Cesta do superfinále přes Elite Praha a Liberec pro něj opět byla snadná. "Série nás bohužel neprověřily, kromě posledního zápasu s Libercem, kdy si holky vyzkoušely poprvé model, kdy musely dotahovat. Je škoda, že si nemůžeme zahrát s FbŠ víc zápasů. Musíme se soustředit na jediný zápas. Naše hráčky jsou zkušené. Věřím, že to bude kvalitní zápas," řekla trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Naopak kouč FbŠ Bohemians Jakub Doubrava souboj na jediný zápas vítá. "Za poslední tři sezony jsme nejblíže titulu. Děkuji tomu, kdo vymyslel superfinále. Ladíme poslední detaily a věříme, že se nám to povede," podotkl Doubrava.

Finále žen začne ve 14:00, řídí jej sudí Marek Nováček a Ondřej Vašíček. Vrchol mužské extraligové sezony má start v 17:00, duel budou rozhodovat Petr Černý a Jiří Janoušek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články