Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Těžko říci, komu bude superfinále vyhovovat, shodují se kapitáni

Praha - Florbalovou extraligu čeká historicky první superfinále jediného zápasu o titul. Střetnou se v něm jediné týmy, které kdy dokázaly získat florbalový titul - Tatran Střešovice a Vítkovice. Podle kapitánů obou týmu je těžké odhadovat, pro koho bude model finále s jedním rozhodujícím zápasem výhodnější.

Florbalisté Vítkovic slaví vstřelenou branku
zdroj: ČT24

"Víme, že je to všechno, nebo nic. Bude to o tom, kde se lépe vyspí a kdo zahraje v sobotu lépe. Těšíme se na to, je to něco nového," řekl kapitán Vítkovic Jan Jelínek. Se svými spoluhráči by raději hrál stejně jako v předchozích sezonách sérii na tři vítězné zápasy, ale duel před rekordní ligovou návštěvou okolo sedmi či osmi tisíc diváků má podle něj také své kouzlo.

Nový model nedává šanci týmům ve finále na reparát. "Vždycky byly v sériích play-off první zápasy takové oťukávačky. Člověk zjišťoval, co bude fungovat a jak by mohl hrát. To je tím teď samozřejmě vymazáno. Každý laciný gól může rozhodovat o výsledku celé sezony," navázal Jelínek.

Jestli je výhoda či nevýhoda hrát na jeden zápas proti týmu kalibru Střešovic, to se podle něj uvidí až v sobotu. "Tatran má samozřejmě jednoznačně nejzkušenější tým u nás. Jeho kostra je hodně dlouho pospolu, je to kvalitní tým. Ale jak by vypadala finálová série, to se letos nedozvíme," připojil obránce s nebezpečnou a tvrdou střelou.

Tatran prošel do finále bez větších obtíží přes Havířov a FBC Ostrava, Vítkovice po souboji s Brnem svedly napínavou bitvu s Chodovem. Tatran doufá, že ve finále zúročí zkušenosti ze zářijového Poháru mistrů v Mladé Boleslavi. Tam v nové podobě silně obsazeného turnaje šampionů prohráli Pražané až ve finále s SSV Helsinky.

Pohár pro vítěze florbalového superfinále
zdroj: ČT24

"Za Pohár mistrů jsme velice rádi, protože máme v týmu řadu mladých kluků okolo osmnácti či devatenácti let a ti zažili zápasy s Wilerem a SSV. V přípravě si zahráli se Storvretou, takže jim to hodně pomohlo," řekl kapitán Tatranu i české reprezentace. Podle Fridricha je těžké odhadovat, zda nový model finále bude výhodnější pro florbalisty Tatranu či Vítkovic. "Uvidíme, kdo se na to připraví lépe a kdo ten den odevzdá na hřišti maximum," navázal dvaatřicetiletý útočník, který se v sezoně potýkal se zraněním.

Finalisté potřebují načasovat formu na jediný zápas, v případě zaváhání už není šance na nápravu. "Musíme být v jediném zápase připraveni na všechny varianty. Přeci jen v sérii po prvním zápase může člověk nějak reagovat na vývoj. Teď budeme muset všechno měnit v průběhu toho zápasu. Připravujeme více variant, co může nastat. Je to spíše o soustředění," prohlásil lídr týmu, který loni v rozhodujícím pátém finále proti FBC Ostrava dokázal otočit výsledek na 9:8 v prodloužení, přestože ještě v 51. minutě prohrával 3:8.

Tatran se těší na podporu svých příznivců v O2 areně, kam má zavítat okolo sedmi až osmi tisíc diváků. Nebude chybět ani Fridrichova rodina. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články