Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Florbalové Superfinále: Jediný zápas, tisíce lidí

Praha – Český svátek florbalu v podobě play-off se kvapem blíží, letos ho navíc okoření novinka. Superfinále florbalové extraligy totiž rozhodne jediný zápas. Inspirace přišla ze Švédska a USA a za cíl si klade jediné: zpopularizovat už nyní velice oblíbený sport. Povést by se to mohlo. Vyvrcholení domácí mužské i ženské části soutěže si nenechají v pražské O2 areně ujít tisíce diváků. Přímý přenos odvysílá ČT4 a web www.sportzive.cz.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Play-off začíná už o tomto víkendu, Superfinále se pak uskuteční 21. dubna (ženy od 14:00, muží od 17:00). Vyjde na dva a půl milionu korun a organizátoři si od něj slibují, že se florbal dostane více do povědomí. "Hlavním motivem je, aby se z florbalu stal populárnější sport, který osloví více lidí," řekl prezident florbalové unie Filip Šuman.

Organizátoři si podle něj v minulosti ověřili, že nejvíce diváky táhne, když reprezentace hraje o medaile nebo když se čeká na jeden extrémně vyhrocený zápas. Šuman tím vysvětlil, proč se letos a ani v příštích letech nebude hrát finále play-off na tři vítězné zápasy. "Přišly s tím samy oddíly," řekl Šuman. S rozhodnutím pak souhlasily tři čtvrtiny extraligy.

Florbal
zdroj: isifa/VLP autor: Jiří Kopáč

Vzorem pro jedno Superfinále bylo vyústění švédské florbalové soutěže, inspiraci našel organizační štáb i v USA u modelu Superbowlu. A nejspíš se to vyplatí. Zatímco loni by se návštěvnost finálové série dala počítat spíše na stovky, letos se do hlediště O2 arény podívají tisíce lidí. Zatím bylo prodáno na pět tisíc lístků, které stojí 190 a 390 korun.

Superfinále, k jehož favoritům patří Chodov, Tatran Střešovice a Vítkovice, navíc doprovodí soubor divadelníků, kteří přehrají vtipné scénky z průběhu sezony, nebo výstava o dvaceti letech českého florbalu. Chybět nebude ani veletrh s vybavením.

"Myšlenka je to skvělá, přitáhne to lidi. Navíc je to motivace i pro nás. Vždyť v O2 areně si zahrálo dosud z extraligy jen pár hráčů na mistrovství světa," řekl útočník Chodova a ikona českého florbalu Radim Cepek.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články