Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

České florbalisty čeká klíčová čtvrtfinálová bitva s Estonci

Helsinky - Florbalisté Estonska stojí českým florbalistům v cestě za bojem o medaile na mistrovství světa v Helsinkách. Svěřenci trenéra Tomáše Trnavského jsou před čtvrtfinálovým soubojem s celkem, jehož nejlepším umístěním je osmá pozice z minulého šampionátu v Česku, jasným favoritem. Zápas začne v Hartwall Areně v 19:30 SEČ a přímým přenosem ho odvysílá program ČT4 a web SportŽivě.cz.

Snadnějšího soupeře si zajistili Češi díky pondělní remíze s Norskem 4:4, která jim stačila na prvenství v základní skupině D. Trnavský očekává od Estonců podobný styl hry jako od Norů. "Bude tam nahazování balonků před bránu a snaha je ze skrumáže dopravit do brány. Nevěřím tomu, že jejich obránci na tom budou tak dobře technicky jako Norové, ale budou nebezpečný soupeř. Je to jejich veliká šance, jak se mohou dostat do semifinále," řekl český trenér.

Estonci na turnaji prohráli v základní skupině se Švédskem vysoko 1:21, ale tento výsledek je prý zkreslující. "Proti Švédům nechali své hlavní hvězdy sedět, aby se neunavily. Estonci se celkově šetřili na zápas s Německem. Na souboj s námi vsadí všechno," podotkl Trnavský.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Ondřeje Zamazala

Milan Garčar:

"Kdybychom vypadli s Estonskem, byla by to velká rána. To si tady snad nikdo nepřipouští, nikdo s tím nekalkuluje. Doufám, že atmosféra je taková, abychom zítra dokázali uspět."

Hlavními hvězdami Estonska jsou bratři Henrik a Kristian Talmeové z AIK Stockholm a Rein Kivi z týmu úřadujícího finského mistra SSV Helsinky. Kristian Talme hrál s Trnavským také krátce v Grünnenmattu.

Češi se s Estonskem utkali třikrát v historii, pokaždé vyhráli a celkové skóre ze vzájemných zápasů je 20:7. Naposledy vyhrál český tým v září 2008 v Tallinnu 8:5. "Mají šikovné hráče. Je to takový finský styl, ale ne tak vyšperkovaný jako u Finů. Mají určitě dobré střelce, budou se snažit o rychlé protiútoky, takže to nebude snadný soupeř. Musíme si dát pozor na zbytečná vyloučení, jaká byla proti Norům," prohlásil obránce Aleš Jakůbek, který stejně jako více než polovina současného kádru poslední souboj pamatuje.

Drobné zdravotní potíže má útočník Aleš Zálesný, jehož trápí naražená pravá pata. "Máme ještě den volna, snažíme se ho dát do kupy ultrazvukem, nějakými mastmi," dodal Trnavský, jehož celek by v případě úspěchu proti Estonsku měl s největší pravděpodobností narazit na obhájce titulu Finy.

Radost českých florbalistů - zleva Milan Fridrich, Štěpán Slaný, Martin Richter, Martin Ostřanský a Milan Garčar.
zdroj: Česká florbalová unie
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články