Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalisté Pardubic se opět radují z ligového bronzu, porazili Svitavy

Basketbalisté Pardubic získali třetím rokem za sebou bronzové medaile v NBL. V rozhodujícím třetím souboji porazili Svitavy v domácí hale suverénně 84:59. Pro Svitavy je nicméně čtvrtá příčka ligovým maximem. Přinést by jim mohla účast v předkole Evropského poháru, Pardubice by z třetího místa měly jít do kvalifikace o Ligu mistrů.

Pardubický Jiří Welsch
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

Pardubický tým skončil v základní části druhý a měl finálové ambice, ale nezvládl semifinálovou sérii s Opavou. V zápasech play-off se Svitavami i podruhé Východočeši uspěli doma. Na úvod série to bylo před týdnem o šest bodů, pak Svitavy vyhrály před svým publikem o osm bodů, ale dnes měla rozhodující bitva jasný průběh.

Pardubičtí vyhráli první čtvrtinu 20:12 a náskok neustále zvyšovali. Brandon Spearman zápas dokončil jako nejlepší střelec večera se 24 body. Medailí uzavřel sezonu i bývalý lídr reprezentace a hráč NBA Jiří Welsch, který na podzim posílil Pardubice z mistrovského Nymburka.

"Vyhráli jsme o 25 bodů, ale bylo za tím hodně úsilí a energie, které jsme do toho dali. Je dobře, že jsme vyhráli, že jsme takhle zakončili sezonu a konečně, po měsíci a půl, jsme měli takhle jednoduchý zápas. Dnes to z naší strany bylo uvolněnější," řekl Welsch.

Je nám líto, video expirovalo.
Ligový bronz získali opět basketbalisté Pardubic

Kouč bronzového celku Levell Sanders označil za hlavní důvod dnešní výhry obranu. "Do zápasu jsme vstoupili s velkou agresivitou, vytvářeli jsme velký tlak na hráče s míčem: dobře to začal Jirka Welsch, po vystřídání v tom pokračoval i Viktor Půlpán. Co se týče útoku, ten vždycky vychází z obrany. Hráli jsme sebevědomě," pochvaloval si.

Svitavy letos hrály ligové semifinále vůbec poprvé, ale nestačily na Nymburk. Zopakovat třetí místo z Českého poháru však nedokázaly.

Pardubice - Svitavy 84:59 (20:12, 46:27, 70:43)

Nejvíce bodů: Spearman 24, Švrdlík 18, Půlpán 9 - Roseboro 12, Slezák 10, Puršl 9. Konečný stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Deník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články