Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

James nasázel Indianě 46 bodů a Cleveland vyrovnal stav série

Čtyřicet šest bodů nastřílel LeBron James do koše Indiany a dovedl tak basketbalisty Clevelandu k vítězství 100:97 nad Indianou. Série 1. kola je tak vyrovnaná 1:1 na zápasy. Třiatřicetiletý trojnásobný šampion zámořské soutěže James přidal za 39 odehraných minut ještě 12 doskoků a pět asistencí. Srovnáno na 1:1 je rovněž v sérii mezi Oklahomou a Utahem, Jazz ve středu zvítězili na palubovce Thunder 102:95. Vedení 2:0 se ujal Houston nad Minnesotou díky výhře 102:82. Timberwolves nevyzráli na Rockets potřinácté za sebou.

LeBron James v akci
zdroj: ČTK/AP/Tony Dejak

James zápasu od úvodního rozskoku dominoval. Byl totiž dlouho jediným skórujícím hráčem, prosadil se šestkrát ze sedmi pokusů a Cavaliers za čtyři minuty vedli 13:0. Až pak smazal nulu na kontě Indiany trestným hodem Bojan Bogdanovič, na což ale James odpověděl další trojkou.

"Byl to prostě můj zápas," uvedl James. "První akci jsem měl zakončit já a spadlo to tam. Po soupeřově ztrátě jsem se zase dostal k míči a opět propadl obroučkou. Chytil jsem rytmus, hrál v zóně a zkoušel, jak dlouho to vydržím. Chtěli jsme hlavně chytit začátek, ne jako v prvním utkání," dodal.

První čtvrtinu Cleveland vyhrál 33:18. James se na tom podílel 20 body, šesti doskoky a třemi asistencemi, v poločase měl na kontě už 29 bodů a vylepšený klubový rekord.

"Chtěli jsme, aby (James) od první minuty udával tón zápasu, a on to udělal. V úvodu chodil agresivně do koše, proměňoval ale také střely z výskoku. Nicméně jsme to pak tak chtěli hrát pořád, i když soupeř přišel na to, jak to bránit. Když se pak James na hřiště vrátil, zase si dělal, co chtěl," řekl trenér Clevelandu Tyronn Lue.  

Indiana se ale dokázala přiblížit a v poslední minutě mohli Pacers dokonce srovnat, kdyby Victor Oladipo trefil trojku. To se ale nestalo, díky trestným hodům pak Cleveland výhru uhájil.

Utah táhl Mitchell

Utah se mohl spolehnout na aspiranta na ocenění pro nejlepšího nováčka roku. Donovan Mitchell nastřílel v poslední dvanáctiminutovce 13 ze svých 28 bodů a dovedl tým k triumfu 102:95 v Oklahomě. Rozehrávač Ricky Rubio přispěl 22 body, sedmi doskoky a devíti asistencemi, domácímu Russellu Westbrookovi těsně unikl triple double (19 bodů, devět doskoků, 13 asistencí).

Nejvýše nasazený Houston uspěl i přes nepovedený zápas lídra Jamese Hardena. Nejlepší ligový střelec nenavázal na čtyřicetibodový výkon (44) z prvního zápasu, proměnil jen dvě z 18 střel z pole a díky šestkám se dostal alespoň na 12 bodů. Opačnou proměnou si prošel rozehrávač Chris Paul, který po předchozím nevýrazném výkonu byl s 27 body a osmi asistencemi tentokrát motorem Rockets. Náhradník Gerald Green stihl 21 bodů a 12 doskoků, v podkošové práci se blýskl i Clint Capela 16 doskoky.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Cleveland - Indiana 100:97, stav série 1:1.

Západní konference - 2. zápas:

Oklahoma City - Utah 95:102, stav série 1:1; Houston - Minnesota 102:82, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články