Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cleveland nastřílel jen 80 bodů a nestačil na Indianu

Finalistům posledních tří sezon se nedařilo v útoku a dali nejméně bodů za celou sezonu. Basketbalisté Clevelandu začali play-off NBA domácí porážkou s Indianou 80:98. Ostatní favorité vstup zvládli. Boston doma udolal Milwaukee 113:107 po prodloužení, Oklahoma přehrála Utah 116:108 a Houston zdolal Minnesotu 104:101.

Cleveland - Indiana
zdroj: Reuters

Cavaliers nevyšel vstup do zápasu a už v první čtvrtině prohrávali o 20 bodů. Rozjetí Pacers už nedovolili soupeři se přiblížit na méně než sedm bodů, přestože LeBron James zaznamenal triple double za 24 bodů, 10 doskoků a 12 asistencí.

Jenže postrádal větší podporu od spoluhráčů a výsledkem bylo nejméně nastřílených bodů od loňského března, kdy ale Cleveland hrál bez Jamese. Lídrem Indiany byl Victor Oladipo s 32 body.

James, který byl v posledních sedmi finále NBA, musel strávit první porážku v osmifinále play-off po předchozích 21 výhrách. S Clevelandem a předtím s Miami totiž posledních pět sérií prvního kola zvládl vždy bez zaváhání. Naposledy v osmifinále prohrál před šesti lety.

Drama nabídl duel Bostonu s Milwaukee, ve kterém se domácí vteřinu před koncem ujali vedení trojkou Terryho Roziera, ale Bucks ještě stihli dalekým tříbodovým košem Khrise Middletona současně s klaksonem srovnat a poslat zápas do prodloužení.

V něm Rozier, který hraje v základní sestavě místo zraněného Kyrieho Irvinga, nastřílel osm ze svých 23 bodů a stal se hlavní hvězdou utkání. Al Horford k výhře přispěl 24 body a 12 doskoky. V domácím týmu pět hráčů dalo alespoň 19 bodů. Milwaukee táhli Janis Adetokunbo s 35 body a 13 doskoky a Middleton s 31 body.

Oklahomě k výhře nad Utahem pomohlo osm trojek Paula George, který vyrovnal rekord klubu ve vyřazovacích bojích. Celkem zaznamenal 36 bodů. Russell Westbrook přidal 29 bodů, 13 doskoků a osm asistencí. Utah táhl nováček Donovan Mitchell s 27 body a 10 doskoky.

Hvězdou večera byl James Harden. Jeden z hlavních favoritů na cenu MVP za celou sezonu dotáhl Houston k výhře nad Minnesotou 44 body včetně sedmi trojek. Clint Capela pomohl 24 body, 12 doskoky a třemi bloky, navíc udržel oporu soupeře Karla-Anthonyho Townse na pouhých osmi bodech. Minnesota mohla v závěru srovnat, ale Jimmy Butler střelu neproměnil.

Výsledky 1. kola play-off NBA

Východní konference - 1. zápasy:

Boston - Milwaukee 113:107 po prodl., Cleveland - Indiana 80:98.

Západní konference - 1. zápasy:

Oklahoma City - Utah 116:108, Houston - Minnesota 104:101.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články