Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Washington nestačil na San Antonio, Satoranský nebodoval

Basketbalisté Washingtonu prohráli v hale San Antonia 90:98 a klesli na šesté místo ve Východní konferenci NBA. Střelecky nepovedený večer prožil v poraženém týmu Tomáš Satoranský, který minul všech osm střel a zůstal bez bodu. Připsal si alespoň šest doskoků a stejný počet asistencí.

Utkání San Antonio - Washington
zdroj: USA Today Sports autor: Soobum Im

San Antonio bylo posledním soupeřem, s kterým se v této sezoně Wizards ještě neutkali. Celek z hlavního města USA potvrdil, že se mu v texaské metropoli dlouhodobě nedaří, naposledy v San Antoniu zvítězil v roce 1999. Tentokrát prohru hostů neodvrátili ani autoři 21 bodů Bradley Beal a Kelly Oubre.

Satoranský v úvodu neproměnil volnou trojku ani svou oblíbenou střelu z jedné nohy a nedostal se do střeleckého rytmu. Český reprezentant nicméně za 31 minut na hřišti zaujal čtyřmi doskoky pod soupeřovým košem.

Utkání mělo netradiční začátek, neboť domácí hráči se poprvé prosadili až v páté minutě. Nakonec se však Spurs rozehráli a v průběhu utkání vedli až o 22 bodů.

K páté výhře za sebou je dovedl LaMarcus Aldridge, jenž potvrdil skvělou formu 27 body a devíti doskoky. Kyle Anderson přidal 16 bodů. Spurs si připsali už 42. vítězství v sezoně a mají tak jistotu, že pojednadvacáté v řadě dokončí ročník s kladnou bilancí.

Před Wizards se v pořadí Východní konference dostala Philadelphia, která přehrála Memphis 119:105. Sixers měli šest dvouciferných střelců, nad Grizzlies v průběhu zápasu vedli až o 35 bodů.

Ve šlágru středečního programu Cleveland udolal Toronto 132:129 a upevnil si třetí místo na východě. Kanadskému týmu nepomohla ani skvělá první půle, v níž si Raptors 79 body vyrovnali klubové poločasové maximum.

Domácí však patnáctibodové manko smazali a v koncovce byli úspěšnější. Klíčovou trojku trefil v poslední minutě Kevin Love. Přihrál mu na ni LeBron James, který na hřišti vládl s 35 body, 17 asistencemi a sedmi doskoky.

James se navíc stal teprve třetím hráčem za posledních deset let, který nasbíral alespoň 17 asistencí a nedopustil se přitom ani jedné ztráty. Kevin Love ho doplnil s 23 body a 12 doskoky, George Hill proměnil deset z 11 pokusů a dostal se na 22 bodů.

Raptors nepomohlo 24 bodů Kylea Lowryho ani 21 bodů DeMara DeRozana, který v poslední sekundě mohl vyrovnat, ale těžkou trojku z dvojtaktu neproměnil.

Zklamaní byli diváci v Brooklynu, kde domácí Nets promrhali vedení o 23 bodů a podlehli Charlotte 105:111. Brooklyn vedl až do poslední minuty, ale hosté se 18 sekund před koncem dostali do vedení po koši Kemby Walkera a o vítězství už nepřišli.

Hlavní hvězdou večera byl pivot Dwight Howard, jenž k výhře Hornets přispěl 32 body a 30 doskoky. Taková čísla naposledy v NBA zaznamenal v roce 1982 věhlasný Moses Malone.

Výsledky středečních zápasů NBA:

San Antonio - Washington 98:90 (za hosty Satoranský 6 doskoků, 6 asistencí), Brooklyn - Charlotte 105:111, Chicago - Denver 102:135, Cleveland - Toronto 132:129, Miami - New York 119:98, Milwaukee - LA Clippers 120:127, New Orleans - Indiana 96:92, Philadelphia - Memphis 119:105.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články