Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Trojková smršť Houstonu ukončila vítěznou sérii Portlandu

Basketbalisté Houstonu pod vedením Jamese Hardena zastavili třináct zápasů trvající vítěznou sérii Portlandu. Nejlepší tým ligy na palubovce Trail Blazers vyhrál 115:111 a lídr mezi střelci zámořské soutěže Harden k tomu přispěl 42 body. Rozehrávač Chris Paul jej podpořil 22 body. Oba také trefili po pěti trojkách, kterých Rockets dali celkem 19, a dovedli hosty k 23. výhře z posledních 24 zápasů.

James Harden v utkání proti Portlandu
zdroj: USA Today Sports autor: Craig Mitchelldyer

Domácím nestačily k prodloužení aktuálně nejdelší šňůry úspěchů v lize ani tři dvacetibodové výkony. Al-Farouq Aminu se s pomocí šesti trojek dostal na 22 bodů, Jusuf Nurkič přidal 21 bodů a 11 doskoků a Damian Lillard zaznamenal 20 bodů.

"Odehráli jsme také dobrý zápas, ale chtělo to o pár akcí a košů víc, abychom takový tým porazili. Jsou jedničky celé ligy, vědí, jak vyhrávat, mají střelce... James nejspíš bude MVP (nejužitečnější hráč)," konstatoval Lillard.

Lídři Východní konference z Toronta se po výhře 93:86 v Orlandu vrátili na vítěznou vlnu a uspěli i jejich pronásledovatelé z Bostonu. Celtics si připsali v oslabené sestavě bez zraněných Kyriho Irvinga, Jaylena Browna nebo Marcuse Smarta cennou výhru nad Oklahomou 100:99.

Rozhodl o ní necelé dvě sekundy před koncem trojkou Marcus Morris, poté co před tím na druhé straně hvězdný Carmelo Anthony neproměnil žádný ze dvou trestných hodů.

"Dost pravděpodobně to byla zatím moje nejdůležitější proměněná střela v takhle dramatické koncovce. Předtím se mi podařilo párkrát v životě poslat zápas do prodloužení, ale teď jsem premiérově rozhodl o výhře," řekl Morris, autor 21 bodů.

"Byla to fakt těžká střela, ale prostě ji proměnil. Ukázal, že se velkých střel v těžkých situacích nebojí," uvedl protihráč Paul George, který se postaral o 24 bodů a 13 doskoků.

Za Hardenovým maximem úterního programu zaostal jen o bod rozehrávač Atlanty Dennis Schröder. Jeho osobní rekord pomohl Hawks k vítězství 99:94 na palubovce Utahu, který klesl na poslední postupové místo v Západní konferenci.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články