Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Veselý zařídil obrat proti Maccabi a Fenerbahce znovu odskočilo Olympiakosu

Jan Veselý nastřílel 11 bodů, přidal pět doskoků a asistenci a pomohl Fenerbahce k vítězství nad Maccabi Tel Aviv 87:73 ve 27. kole Evropské ligy. Díky výhře si turecký klub upevnil druhé místo v tabulce před dotírajícím Olympiakosem, Izraelci se naopak nadále trápí a po čtvrté prohře z posledních pěti zápasů jsou na deváté, první nepostupové příčce.

Je nám líto, video expirovalo.
Fenerbahce i díky 11 bodům Veselého zvítězilo nad Maccabi 87:73

Domácí obhájci titulu se po předchozí těsné porážce od vedoucího CSKA Moskva vrátili na vítěznou vlnu a vyhráli popáté z posledních šesti zápasů. Začali v základní sestavě bez Veselého a zpočátku dotahovali mírnou ztrátu.

Ve druhé čtvrtině ale skóre vyrovnali, po Veselého dvou proměněných šestkách šli do vedení 30:29 a už soupeře před sebe nepustili. Lídrem Fenerbahce byl s životními 23 body srbský rozehrávač Marko Gudurič, autor pěti trojek.

Podívejte se na sestřih utkání Fenerbahce – Maccabi Tel Aviv:

Evropská liga basketbalistů - 27. kolo:

Fenerbahce Istanbul - Maccabi Tel Aviv 87:73 (za domácí Veselý 11 bodů, 5 doskoků a 1 asistence), Žalgiris Kaunas - Milán 77:65, Panathinaikos Atény - Crvena zvezda Bělehrad 91:71, Valencie - Real Madrid 96:88.

Zdroj
ČTK, euroleague.net, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články