Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Rockets přehráli San Antonio, Westbrook míří za klubem stovkařů

Houston nadále vládne zámořské NBA. Rockets si tentokrát poradili s oslabeným San Antoniem 109:93 zejména díky Jamesi Hardenovi, jenž si připsal 28 bodů. Chris Paul navíc přidal 18 bodů a devět asistencí. Spurs, kteří nastoupili bez svého nejlepšího střelce LaMarcuse Aldridge, naopak vypadli z pozic pro play-off.

Russell Westbrook z Oklahomy v akci
zdroj: Reuters autor: Mark D. Smith

Třiapadesátou výhru v ročníku si lídr Západní konference Houston připsal proti hodně oslabenému týmu. Kromě Aldridge a dlouhodobě zraněného Kawhi Leonarda dostal volno argentinský veterán Manu Ginobili. Nejvíce bodů v dresu Spurs tak zařídili Bryn Forbes a Derrick White (po 14).

"Nemůžeme si dovolit takový luxus, jako dávat svým oporám více volných dnů na odpočinek," řekl po utkání Harden navzdory tomu, že si Rockets postup do play-off jako první v NBA zajistili už před časem.

"Nejsme ještě tam, kde bychom chtěli být. Ještě nejsme tak dobří, takže musíme hrát pokaždé naplno a v nejsilnějším složení, nehledě na soupeře a další okolnosti. Už se připravujeme na play-off, vždyť zbývá jen 15 zápasů a začne to, takže podle mě je načase začít brát to vážně," uvedl Harden, který při rozhodujícím náporu svého týmu ve třetí části zaznamenal 16 bodů. V utkání zároveň proměnil všech 14 trestných hodů a ve čtvrté čtvrtině už tak mohl i on odpočívat na lavičce.

Podívejte se na pět nejlepších akcí hracího dne:

Desátou výhru za sebou, což je nejlepší aktuální série v zámořské soutěži, zaznamenal Portland, který figuruje na třetí příčce tabulky Západní konference. Trail Blazers doma uspěli proti Miami 115:99. Rozehrávač Damian Lilard se pod to podepsal 32 body a 10 asistencemi. Pivot Jusuf Nurkič měl na kontě 27 bodů a 16 doskoků.

Pozici čtvrtého celku na Západě si pojistila Oklahoma výhrou 106:101 nad Sacramentem, které už do vyřazovacích bojů nemůže projít. Thunder táhl za úspěchem Russell Westbrook, autor triple double za 17 bodů, 10 doskoků a 11 asistencí.

Devětadvacetiletý Westbrook si připsal jubilejní dvacátý triple double v sezoně a 99. v kariéře. Přiblížil se tak vstupu do klubu stovkařů, kam zatím patří jen trio Oscar Robertson (181), Magic Johnson (138) a Jason Kidd (107).

NBA:

Houston - San Antonio 109:93, Memphis - Milwaukee 103:121, Oklahoma City - Sacramento 106:101, Portland - Miami 115:99.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články