Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

"Náhradník" Grunt zářil, Děčín si vyšlápl na rozjetou Opavu

Můj dům, můj hrad. Basketbalisté Děčína porazili v předehrávce 4. kola nadstavbové skupiny A1 Opavu 78:71 a zastavili soupeřovu sérii pěti ligových vítězství. Doma uspěli v NBL pošesté za sebou a v neúplné tabulce se přiblížili k aktuálně druhým Slezanům na dvoubodový rozdíl.

Ondřej Šiška z Děčína
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

I ve třetím vzájemném utkání v sezoně vyhrál domácí tým. Děčín přišel o vedení jen na přelomu poločasů a od 26. minuty a stavu 49:50 si třináctibodovou šňůrou vypracoval rozhodující náskok. Střeleckým lídrem byl pivot Pavel Grunt, který z pozice náhradníka nastřílel za 22 minut hry 24 bodů. V opavském dresu dali po 18 bodech Václav Bujnoch a Luděk Jurečka. Ve prospěch Severočechů hovořila i převaha jedenácti doskoků.

"Lépe jsme začali, ale i Opava měla dobré chvilky a pak se čekalo, kdo převezme otěže. My se dostali z nepohody těžkými střelami a bylo klíčové, že jsme si vybudovali ten náskok přes deset bodů," pochvaloval si děčínský trenér Pavel Budínský, že jeho tým šel do koncovky se solidním náskokem. "My jako kdybychom byli na hliněných nohách. Na začátku tam bylo málo agresivity v útoku i obraně. Nemůžu klukům upřít snahu, ale nestačilo to. Vyhrál lepší," přiznal opavský kouč Petr Czudek.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Děčína zastavili vítěznou šňůru Opavy

Basketbalová Kooperativa liga mužů - 4. kolo nadstavby, skupina A1:

Děčín - Opava 78:71 (22:16, 40:39, 57:50) Nejvíce bodů: Grunt 24, P. Houška 13, Šiška a Kroutil po 11 - Bujnoch a Jurečka po 18, Kouřil 13.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články