Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Pokračování v úspěšném startu? Trenér Češek Svitek zvolil téměř totožnou nominaci

Prakticky stejný kádr jako na vítězné úvodní duely kvalifikace o mistrovství Evropy povolal trenér českých basketbalistek Štefan Svitek na zápasy s Belgií a Německem. Jedinou změnou je, že nominaci rozšířil na 17 hráček o pivotku Hradce Králové Renátu Březinovou.

Karolína Elhotová
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Vstup do kvalifikace českým reprezentantkám vyšel a vyhrály v Německu i doma nad Švýcarskem. Nyní je 10. února čeká zřejmě klíčový souboj s Belgií a následně 14. února odveta s Německem. Oba zápasy se budou hrát v Praze na Královce.

"Myslím, že hráčky, které jsme v listopadu vybrali, ukázaly, že do reprezentace patří. Z 16 holek jsme jich 14 zapojili do zápasů a všechny se osvědčily. I dvě hráčky, které se do finální nominace nevešly, nás přesvědčily, že byly vybrané právem," řekl Svitek.

Také úspěšný vstup českých basketbalistek do kvalifikace ME ohodnotil nový díl Basketbal fokus podcastu

V listopadu se z totožné nominace do užšího výběru nevešly Jana Hausknechtová a Kristýna Minarovičová. Julia Reisingerová se pak v nominaci prostřídala s Kamilou Štěpánovou a Renata Pudláková dostala šanci proti Švýcarsku místo zraněné kapitánky Kateřiny Elhotové. Šanci zabojovat o nominaci nyní bude mít i osmadvacetiletá Březinová, která má v lize průměry 11,9 bodu a 5,9 doskoku na utkání.

"O Renátě jsme uvažovali už dříve, byla v širší nominaci a pozorovali jsme ji, jak hraje. Už před listopadovým oknem jsem se bavil s její trenérkou v klubu Romanou Ptáčkovou, která mi říkala o jejím zranění. Proto jsme ji z nominace vynechali. Teď jsme ji pozvali a doufám, že to bere jako motivaci a že se pobije o místo v závěrečné dvanáctce," dodal Svitek.

Nominace

Rozehrávačky: Lenka Bartáková (Piešťanské Čajky/SR), Kateřina Bartoňová (Hradec Králové), Petra Záplatová (Wasserburg/Něm.).
Křídla: Karolína Elhotová, Kateřina Elhotová, Veronika Voráčková (všechny USK Praha), Jana Hausknechtová (Žabiny Brno), Romana Hejdová (Mondeville/Fr.), Kristýna Minarovičová (Hradec Králové), Tereza Pecková (Miskolc/Maď.), Renata Pudláková (Slavia Praha).
Pivotky: Renáta Březinová (Hradec Králové), Alena Hanušová (USK Praha), Julia Reisingerová (Sant Adria/Šp.), Kamila Štěpánová (Györ/Maď.), Edita Šujanová (KP Brno), Kia Vaughnová (Fenerbahce Istanbul/Tur.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články