Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Washington skoro promarnil náskok, Wizards nakonec slavili až v prodloužení

Druhá výhra ve dvou dnech se nerodila snadno. Washington si sice vypracoval proti Brooklynu velký náskok, ale v závěru zápasu o něj přišel a Wizards museli rozhodnout až v prodloužení. Nakonec se tým s Tomášem Satoranským radoval po výhře 119:113. Český reprezentant stihl za 13 minut nasbírat šest bodů, dvě asistence, zisk a doskok. Jeho největší chvíle nastaly ve druhé půli, kdy nastartoval domácí proti houževnatě hrajícím Nets.

Tomáš Satoranský v akci
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Washington začal skvěle a vedl 20:4. Ještě v poločase měl náskok 20 bodů, ale druhou půli začal velmi vlažně, nedařilo se hvězdám a Brooklyn se rychle vrátil do hry. Za stavu 70:67 přišly velké chvíle českého rozehrávače.

Satoranský nejprve seběhl pod koš a skóroval, vzápětí nahrál na trojku Bradleymu Bealovi. A v úvodu čtvrté čtvrtiny dalším košem zvýšil na devítibodový rozdíl. Krátce nato ale trenér Scott Brooks vrátil do hry hvězdu Johna Walla a rozjetý Satoranský musel sledovat zbytek zápasu z lavičky.

"Mně se ze hřiště nikdy nechce. Dnes jsem se cítil opravdu dobře. Když se chytnu a mám podařené akce, tak mě to nakopává. I tím, že šla naše hra nahoru, tak jsem byl šťastný, že jsem pomohl týmu. Přinesli jsme oživení. Do té doby jsme hráli špatně, chyběla nám energie. Pak nás to trochu zvedlo. Trochu jsme ožili a zase jsme byli schopni běhat do protiútoků, ve kterých patříme k nejlepším v lize," řekl Satoranský.

"Ale John Wall má svou roli v týmu, a i když se mu ve druhé půli tolik nedařilo, tak na konci opět zahrál skvěle, proměnil důležité střely a ukázal, že je náš lídr," ocenil kapitána týmu.

Brooklyn díky trojkám nakonec vybojoval prodloužení, které devět sekund před koncem zařídil Quincy Acy, ale v přidané pětiminutovce ukázali své schopnosti Beal s Wallem, kteří proměnili střely z těžkých pozic a zařídili svému týmu výhru. Wall zakončil zápas s 23 body a 16 asistencemi. Beal přidal 24 bodů a pivot Marcin Gortat 16 bodů a 13 doskoků. Oslavil tak fakt, že zápas byl věnován Polsku k výročí sta let jeho nezávislosti.

"Trochu nešťastně jsme si to nepohlídali a nechali jsme soupeře se dotáhnout a srovnat. Trochu to je ukázka naší sezony, kdy se nám nedaří navázat na dobré výkony. Dnes se nám také nedařilo navázat na dobrý první poločas. Bylo to tak dramatické, ale důležité je, že jsme to dotáhli k vítězství," dodal Satoranský.

Podívejte se na pět nejlepších akcí večera:

O výhru málem přišli i obhájci titulu Golden State Warriors, kteří vedli o 27 bodů, ale nakonec udolali Toronto těsně 127:125. Raptors, které táhl 42 body DeMar DeRozan, v závěru mohutně dotahovali, ale vedoucí tým soutěže si výhru pohlídal. Přispěl k tomu i Stephen Curry, který při návratu po zranění zaznamenal 24 bodů.

Chicago vyhrálo 107:105 nad Detroitem poté, co soupeři v poslední minutě a půl nedovolilo ani bod. Vítězný koš dal finský nováček Lauri Markkanen.

Los Angeles Clippers vyhráli počtvrté za sebou, zdolali 126:105 Sacramento. A to i přesto, že postrádali hned čtyři hráče užšího kádru včetně hvězdného pivota DeAndreho Jordana. Nejlepším střelcem byl s 26 body Lou Williams. Čtvrtou výhru po sobě mají i jejich městští rivalové Lakers, kteří zdolali Dallas 107:101 po prodloužení.

NBA:

Charlotte - Oklahoma City 91:101, Chicago - Detroit 107:105, Dallas - LA Lakers 101:107 po prodl., LA Clippers - Sacramento 126:105, San Antonio - Denver 112:80, Toronto - Golden State 125:127, Washington - Brooklyn 119:113 po prodl. (za domácí Satoranský 6 bodů, 1 doskok a 2 asistence).

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články